Κορονοϊός – Σύψας: «Ετοιμο το νέο πακέτο μέτρων»

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο Νίκος Σύψας, ο οποίος έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, αναφερόμενος στον κορονοϊό και την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο λοιμωξιολόγος, τόνισε στο Open TV ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου παρατηρείται «η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση» λέγοντας ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο». Πώς θα το κάνουμε αυτό; «Είναι απλό, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα».

Ωστόσο, ο καθηγητής, που ως συνήθως λέει τα πράγματα χωρίς να αποκρύπτει τίποτα τόνισε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την κατάσταση όπως είναι τώρα. Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία πριν είναι αργά».

Ο κ. Σύψας επεσήμανε πως όλα χρειάζονται μέτρο και καλή… θέληση, λέγοντας ότι «δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους». Ξεκαθάρισε όμως προς πάσα κατεύθυνση ότι «υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων, αν χρειαστεί να το πάρουμε».

Για τον Ντόναλντ Τραμπ που διεγνώσθη θετικός στον κορονοϊό είπε πως «ο ιός δεν κοιτά προέδρους, αλλά ευάλωτους ανθρώπους», ενώ αναφορικά με τα σχολεία ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση. Ο βασικός όγκος των σχολείων λειτουργεί.»

Για τα Μέσα Μεταφοράς τόνισε: «Δεν ήταν καλή η κατάσταση, αλλά τώρα αυξάνονται τα δρομολόγια. Ελπίζω να έχουμε πρόοδο.»

Κλείνοντας κατέστησε σαφές ότι ο κορονοϊός έχει έρθει για να μείνει για καιρό… «Κανείς δεν ξεμπέρδεψε εύκολα με μια πανδημία. Κρατούν 1,5 με 2 χρόνια» είπε και έστειλε μήνυμα για το μέλλον λέγοντας πως «μέχρι την Ανοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα…»

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη με 5 επισημάνσεις
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ομάδα των Σοσιαλιστών δεν στήριξε το αίτημα της LEFT – Ελπίζουμε στην επόμενη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής σχετικά με τις ευθύνες Τριαντόπουλου
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ν. Ψυχικό: Μαρτυρίες από τη στιγμή που η 88χρονη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρκία: «Θρίλερ» με την υγεία του Μπαχτσελί – Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται με καρδιολογικό πρόβλημα
5 Φεβρουαρίου, 2025
«Δεν σταμάτησε να δει αν ζούμε, σηκώθηκα, αν και μου έλειπε το πόδι μου» – Η μαρτυρία του 25χρονου που παρασύρθηκε στην Κρήτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025