Κορονοϊός – Σύψας: «Να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο»

Όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, σχολίασε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, το πρωί της Πέμπτης (10/010).

Ο Νίκος Σύψας, φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 και μίλησε για την πορεία του εμβολίου κατά του κορονοϊού, την ανησυχία που επικρατεί στους ειδικούς με την αύξηση των διασωληνωμένων, για το άνοιγμα των σχολείων, το ΚΥΤ Μόριας και το κίνημα κατά της χρήσης μάσκας.

Το φθινόπωρο δεν ξεκίνησε καλά σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνεται διαρκώς.

«Ξεκινάμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου με πολλά κρούσματα, το ανησυχητικό είναι οι διασωληνώσεις που ξεπερνούν τις 40. Ξεκινάμε το φθινόπωρο χειρότερα από ότι περιμέναμε. Για τον χειμώνα υπάρχει αβεβαιότητα. Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σχολιάζοντας την αναβολή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca ο κ. Σύψας τόνισε:

«Αν δεν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της μελέτης για το εμβόλιο είμαστε όλοι επιφυλακτικοί. Ο δρόμος μέχρι τη στιγμή που θα έχουμε το εμβόλιο είναι πολύ μακρύς και δύσκολος και το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο από κανέναν. Τον επόμενο χρόνο πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια ο λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι «οι κλειστές δομές είναι ο μεγάλος μας φόβος και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται».