Κορονοϊός: Τα πάρκα και τα άλση που ανοίγουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από τις 6 το πρωί και για τις ώρες που ίσχυαν πάντοτε άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα, όλα τα πάρκα και οι χώροι πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, όπως ο Εθνικός Κήπος, η Ακαδημία Πλάτωνος, η πρόσβαση στον Λυκαβηττό κ.ά.

Η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και αφού προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, προχωρά στο άνοιγμα των πάρκων και άλσων που είναι στην αρμοδιότητά της προκειμένου να είναι στη διάθεση των πολιτών για ατομική άθληση και ψυχαγωγία.

Ο περιφερειάρχης Αττικής έχει ζητήσει να τηρούνται όλοι οι κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής και ασφαλούς λειτουργίας.

Μετά τη σχετική απόφαση ανοίγουν μεταξύ άλλων τα πάρκα, του Πεδίου του Άρεως, «Αντώνης Τρίτσης», του Άλσους Φινόπουλου και του Αττικού Άλσους.

Οι χώροι θα παραμένουν ανοιχτοί σύμφωνα με το ωράριο που ίσχυε πριν από τη λήψη των μέτρων πρόληψης.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο περιφερειάρχης επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και μετά την άρση των μέτρων.

«Όλοι μαζί πετύχαμε να αναχαιτίσουμε την επιδημία και δείξαμε τη δυναμική που έχουμε ως λαός. Με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα πρέπει να συνεχίσουμε. Στην παρούσα φάση γίνονται κρίσιμα βήματα για την επάνοδο στην κανονικότητα. Στη σημείο αυτό οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα ρισκάρουμε όσα πετύχαμε».

Τηρώντας όλους τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου προπόνησης, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προχωράει, από την Τρίτη 5 Μαΐου, στην επαναλειτουργία για δωρεάν ατομικές προπονήσεις κατόπιν ραντεβού των εξής ανοικτών χώρων:

1.Αθλητικό Κέντρο Στίβου Γκράβας (θα επιτρέπεται η είσοδος σε έως 15 άτομα ανά ώρα), τηλ.: 210 2287506

2.Γήπεδα Τέννις

• στο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών, τηλ.: 210 3421260
• στην Ελληνορώσων, πλατεία Κρημνίτσης, τηλ.: 210 6711016
• στο Γουδή, Γ. Παπανδρέου και Κανελλοπούλου, τηλ.: 210 7771990
• στα Άνω Πατήσια, Μητσάκη και Πολυλά, τηλ.: 210 2025634
Τα Αθλητικό Κέντρο και τα γήπεδα τένις θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 ως 21:00 κατόπιν ραντεβού που θα έχει κλειστεί με τηλεφωνική επικοινωνία. Η διάρκεια της παραμονής κάθε αθλούμενου στο Αθλητικό Κέντρο Στίβου δεν θα ξεπερνά την μία ώρα.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής αλλά και των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των χώρων αυτών.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία στο δάσος του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη

Στην άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για το δάσος του Σέιχ Σου και το δάσος του Χορτιάτη προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, μετά την σχετική απόφαση του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, απομακρύνθηκαν το πρωί τα οχήματα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των εθελοντών από την περιοχή και πλέον επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην περιοχή είχε τεθεί σε ισχύ στις 22 Μαρτίου, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης πολιτών στο Σέιχ Σου και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορoνοϊού.

-Ad-