Κορονοϊός: Τι λέει ο Μόσιαλος για το εμβόλιο της Οξφόρδης

Ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως γεννούν οι ανακοινώσεις που έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Ιουλίου, σχετικά με το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης χαρακτηρίζει ασφαλές για τον οργανισμό το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Το γεγονός σχολίασε με αναρτησή του στο facebook και ο καθηγητής του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος. «Θετικές και πολύ ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης (κλινική φάση δοκιμών 1/2). Να περιμένουμε και τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης σε λίγες εβδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει το BBC, το εμβόλιο που παρασκευάστηκε από το φημισμένο Πανεπιστήμιο είναι ανεκτό από τον οργανισμό.

Οι δοκιμές που έγιναν σε 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο οδήγησε στη δημιουργία αντισωμάτων και λευκών κυττάρων που καταπολεμούν τον κορονοϊό. Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται ελπιδοφόρα αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν είναι αρκετό το συγκεκριμένο εμβόλιο για να προστατεύσει τον οργανισμό και για το λόγο αυτό γίνονται κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο.