Κορονοϊός: Τι πρέπει να αγοράσει κάποιος που θα μπει σε καραντίνα;

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ ο Ερυθρός Σταυρός των ΗΠΑ και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγίες για το τι πρέπει να έχει κάποιος στο σπίτι του σε περίπτωση που πρέπει να μπει σε καραντίνα.

Αρχικά πρέπει να αγοράσει εμφιαλωμένο νερό, τροφές μακράς διαρκείας, ρύζι, ζυμαρικά όσπρια κ.ά. Πρέπει επίσης να γίνει προμήθεια τροφίμων όπως σοκολάτας και καφέ που θα βελτιώνουν την ψυχολογική κατάσταση των ατόμων που είναι σε καραντίνα. Προϊόντα υγιεινής όπως σαπούνια, αντισηπτικά χαρτιά τουαλέτας, πάνες αν υπάρχουν μωρά, χαρτομάντιλα πρέπει επίσης να υπάρχουν σε ποσότητες τέτοιες που να διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Αν κάποιος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή καλό είναι να έχει προμηθευτεί ποσότητες του φαρμάκου τέτοιες που να τον καλύπτουν για διάστημα ενός μήνα σε περίπτωση που για κάποιο λόγο η καραντίνα παραταθεί.

Πρέπει επίσης να γίνει προμήθεια ειδών πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που υπάρξουν μικροατυχήματα μέσα στο σπίτι. Φυσικά πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες προμήθειες σε προϊόντα καθαρισμού και συντήρησης αντικειμένων όπως φακοί επαφής μπαταρίες για ιατρικές συσκευές π.χ ακουστικά βαρηκοΐας κ.λπ. Καλό θα είναι επίσης να υπάρχει προμήθεια αναλγητικών βιταμινών ηλεκτρολυτών αντιβηχικών και άλλων συναφών προϊόντων.