Κορονοϊός: Το ακραίο σενάριο-μέτρο που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση

: Ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα παίρνει η κυβέρνηση καθώς η έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας είναι γεγονός.

Από σήμερα, Δευτέρα τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ώστε να επιβραδυνθεί η διασπορά του ιού, ωστόσο υπάρχουν οι ανεγκέφαλοι που δεν τηρούν τα μέτρα και τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Ενά από τα σενάρια, πάντως που εξετάζει η κυβέρνηση και ήδη οι πληροφορίες λένε ότι έχει δεχτεί και σχετικές εισηγήσεις είναι η απαγόρευση γενικής κυκλοφορίας. Κάτι δηλαδή που ήδη έγινε σε Ιταλία και Ισπανία.

Νέα μέτρα από σήμερα:

Τα σούπερ μάρκετ οφείλουν να αναπτύξουν μηχανισμούς ελέγχου στις εισόδους των καταστημάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης στους χώρους στάθμευσης και με δική τους ευθύνη θα διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.

Επίσης, τα σούπερ μάρκετ μπορούν να λειτουργούν όλα τα καταστήματά τους και τις Κυριακές, αποκλειστικά για την εκτέλεση παράδοσης αγαθών κατ’ οίκον (delivery) στους καταναλωτές, για παραγγελίες που έχουν πραγματοποιηθεί από ηλεκτρονικό κατάστημά τους, ενώ ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων επιτρέπεται όλο το 24ωρο.

Εξ αποστάσεως διδασκαλία
Όλα έτοιμα φαίνεται πως είναι για να ξεκινήσει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, καθώς από τα πρώτα μέτρα που ελήφθησαν λόγω του κοροναϊού ήταν το κλείσιμο των σχολείων και των Πανεπιστημίων.

Βίντεο που ανήρτησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Twitter, δείχνει αναλυτικά όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν τόσο στα σχολεία όσο και στα Πανεπιστήμια.

«Στηρίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα με καινοτόμα εργαλεία», καταλήγει το μήνυμα της υπουργού.

Κλείσιμο συνόρων
– Επιπλέον, αποφασίστηκε η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
– Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
– Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.