Κορονοϊός: Το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα στους Έλληνες ασθενείς

Μεικτά συμπτώματα εμφανίζουν οι 70 ασθενείς που νοσούν από τη νόσο COVID-19 και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, υπάρχουν περιστατικά με ελαφρύτερα συμπτώματα, αλλά και κάποιοι που παρουσιάζουν ηπιότερες ή βαρύτερες πνευμονίες.

Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι υπάρχουν ασθενείς που εμφανίζουν ραγδαία επιδείνωση μετά την 5η – 7η ημέρα της εκδήλωσης των συμπτωμάτων:

“Νομίζω είναι νωρίς ακόμα για να πούμε περισσότερα για αυτό. Υπάρχουν περιστατικά τα οποία είναι κατά τεκμήριο ελαφρά, υπάρχουν και μερικές πνευμονίες. Αυτός ο ιός έχει μία απίστευτη συμπεριφορά για κάποιους συνανθρώπους μας μετά την 5η με 7η ημέρα. Ξαφνικά κάνουν μία καταιγίδα κυτταροκινών, ένα υπερφλεγμονώδες σύνδρομο για το οποίο συζητήσαμε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και μάλιστα υπήρξε και μία πρόταση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μία ειδική παρέμβαση, η οποία θα είναι ίσως και πρωτοπόρα στον κόσμο. Το συζητάμε καθημερινά και αύριο έχουμε ειδική συνεδρίαση για αυτό το σκοπό”, ανέφερε ο καθηγητής.