Κορονοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Κι άλλη ΜΕΘ στη μάχη

Στη μάχη με τον Covid19 μπαίνει από σήμερα, μία ακόμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αυτή του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, κάτι που δείχνει και την πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης!

Η ΜΕΘ αυτή ήταν, μαζί με την Β’ Μονάδα του “Παπανικολάου” οι μοναδικές σε όλη τη Θεσσαλονίκη που νοσήλευαν Non Covid περιστατικά και η επιστράτευση της αποδεικνύει την αγωνία των ειδικών για την πορεία της Πανδημίας.

Από τη σημερινή εφημερία λοιπόν άλλες 12 κλίνες εντατικής θεραπείας θα νοσηλεύουν διασωληνωμένους ασθενείς που χτυπήθηκαν από τον ιό, ενώ μόλις τρεις κλίνες θα μείνουν για non Covid περιστατικά.

Δυστυχώς η πίεση στις εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης δεν υποχωρεί.

Άλλο ένα δύσκολο 24ωρο κατέγραψε το Ιπποκράτειο, που εφημέρευε έως τις 8 το πρωί με 53 εισαγωγές θετικών περιστατικών, άλλα 28 υπό διερεύνηση, ενώ στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται 23 ασθενείς, (30 συνολικά είναι τα διαθέσιμα κρεβάτια) και άλλοι 115 ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες.

Χαρακτηριστικό της πίεσης είναι πως το νοσοκομείο Παπανικολάου άρχισε το πρωί την εφημερία με γεμάτη τη ΜΕΘ, 31 κρεβάτια στα 31.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των διασωληνωμένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας Covid στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης φτάνει τους 124, τα άδεια κρεβάτια ήταν μόλις 8 και η ανησυχία εντείνεται από τα υψηλά επίπεδα του ιικού φορτίου, που καταγράφονται στα αστικά λύματα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Παρασκευής: