Κορονοϊός: Τόσο κοστίζουν οι μάσκες

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους και επιχειρήσεις από τις 4 Μαΐου, ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας τη Δευτέρα 27 Απριλίου, από τις 4 Μαΐου οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους, σχολεία και σε Μέσα Μεταφοράς, παντοπωλεία, νοσοκομεία, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Ενδεικτικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είπε πως “για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής”.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ανοίγουν ξανά βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, αθλητικός εξοπλισμός, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών και επιδιορθώσεις ρούχων / υποδημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης “είναι υποχρεωτική η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων”.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τα πρόστιμα 150 ευρώ για απαγόρευση μετακίνησης χωρίς μήνυμα ή βεβαίωση, θα αφορούν πλέον τη μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται. Μαζί φυσικά με ποινές για επιχειρήσεις που άνοιξαν χωρίς να επιτρέπεται και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Τόσο κοστίζουν οι μάσκες

Οι δύο βασικές κατηγορίες για τις μάσκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι εκείνη των μιας χρήσης και οι υφασμάτινες. Οι πρώτες κοστίζουν 73 λεπτά η μία, ενώ στα 3 ευρώ ανέρχεται η αξία των υφασμάτινων, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να πλύνει στο πλυντήριο και να τις σιδερώσει.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία απαιτεί άμεση πρόταση μομφής στον κ. Μητσοτάκη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Η ΝΔ λέει «ναι» στην πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη με 5 επισημάνσεις
5 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Η Ομάδα των Σοσιαλιστών δεν στήριξε το αίτημα της LEFT – Ελπίζουμε στην επόμενη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής σχετικά με τις ευθύνες Τριαντόπουλου
5 Φεβρουαρίου, 2025
Θανατηφόρο τροχαίο στο Ν. Ψυχικό: Μαρτυρίες από τη στιγμή που η 88χρονη έχασε τον έλεγχο του ΙΧ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρκία: «Θρίλερ» με την υγεία του Μπαχτσελί – Πληροφορίες ότι νοσηλεύεται με καρδιολογικό πρόβλημα
5 Φεβρουαρίου, 2025
«Δεν σταμάτησε να δει αν ζούμε, σηκώθηκα, αν και μου έλειπε το πόδι μου» – Η μαρτυρία του 25χρονου που παρασύρθηκε στην Κρήτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά με “buzzer beater” Μουζακίτη
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ισχυρός σεισμός 4,7 Ρίχτερ στις Κυκλάδες – «Πιθανή ηφαιστειακή δραστηριότητα από τις δονήσεις» λένε οι Τούρκοι σεισμολόγοι
5 Φεβρουαρίου, 2025
Κλειστοί δρόμοι στου Ζωγράφου – Έπεσαν λάδια στο οδόστρωμα
5 Φεβρουαρίου, 2025