Κορονοϊός: Τόσο κοστίζουν οι μάσκες

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους και επιχειρήσεις από τις 4 Μαΐου, ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας τη Δευτέρα 27 Απριλίου, από τις 4 Μαΐου οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους, σχολεία και σε Μέσα Μεταφοράς, παντοπωλεία, νοσοκομεία, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. Ενδεικτικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είπε πως “για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής”.

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου ανοίγουν ξανά βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, αθλητικός εξοπλισμός, πώλησης φυτών, αγορές καταναλωτών και επιδιορθώσεις ρούχων / υποδημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης “είναι υποχρεωτική η τήρηση αποστάσεων 2 μέτρων ανά άτομο, χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες, ενώ συνιστάται μη χρήση ανελκυστήρων”.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, τα πρόστιμα 150 ευρώ για απαγόρευση μετακίνησης χωρίς μήνυμα ή βεβαίωση, θα αφορούν πλέον τη μη χρήση μάσκας όπου επιβάλλεται. Μαζί φυσικά με ποινές για επιχειρήσεις που άνοιξαν χωρίς να επιτρέπεται και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Τόσο κοστίζουν οι μάσκες

Οι δύο βασικές κατηγορίες για τις μάσκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι εκείνη των μιας χρήσης και οι υφασμάτινες. Οι πρώτες κοστίζουν 73 λεπτά η μία, ενώ στα 3 ευρώ ανέρχεται η αξία των υφασμάτινων, τις οποίες ο χρήστης μπορεί να πλύνει στο πλυντήριο και να τις σιδερώσει.