Κορονοϊός: Τραγική ημέρα για την Ελλάδα

Σε τετραψήφιο αριθμό τα κρούσματα, παρά τα λίγα, λόγω σαββατοκύριακου, τεστ.

1.142 από τα 24.498 τεστ (15.311 μοριακά και 9.187 rapid) που διενεργήθηκαν το τελευταίο 24ωρο ήταν θετικά στον κορονοϊό, σύμφωνα με την αποψινή (7/3) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά την κατάσταση στα νοσοκομεία η ΠΟΕΔΗΝ μιλά με… μελανά χρώματα. Και αυτό καθώς δεν υπάρχει «καμία κλίνη ΜΕΘ στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ (σ.σ. Πειραιώς και Αιγαίου)», ενώ, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει εκ νέου τη «διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ».

Την ίδια ώρα, παρατηρείται «μεγάλη νοσοκομειακή διασπορά σε ασθενείς άλλων παθήσεων, ακόμη και σε καρδιολογικές κλινικές», λόγω των παραπάνω.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας ανέφερε νωρίτερα ότι «εξετάζουμε την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική», ενώ τόνισε ότι οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ είναι παντού και κάνουν τεστ στους πολίτες με προσωπικό που διαθέτει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού ώστε τα τεστ να διενεργούνται με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι χθες Σάββατο είχαμε 2301 επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι ήταν 452 και οι νέοι θάνατοι 41. Στην Αττική τα νέα κρούσματα ήταν 1153.