Κορονοϊός: Τραγωδία δίχως τέλος στην Ελλάδα

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην χώρα μας από κορονοϊό, με άλλους δύο συμπολίτες μας να καταλήγουν στο «Χαρίσειο» νοσοκομείο.

Άλλοι δύο θάνατοι ηλικιωμένων, που φιλοξενούνταν στο Χαρίσειο γηροκομείο σημειώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για δύο γυναίκες οι οποίες είχαν προσβληθεί το προηγούμενο διάστημα από covid-19 και είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στη Voria.gr το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, Παναγιώτης Γεωργόπουλος ο οποίος τόνισε πως οι δύο άτυχες ηλικιωμένες είχαν στο μεταξύ αρνητικοποιηθεί καθώς τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν είχαν βγει αρνητικά. «Ποια ακριβώς είναι τα αίτια θανάτου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, άλλωστε πρόκειται για γυναίκες μεγάλης ηλικίας, η μία ήταν μάλιστα 94 ετών».

Σύμφωνα με πληροφορίες η μία από τις δύο ηλικιωμένες, μετά τη νοσηλεία της είχε μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης όπου παρέμεινε για περίπου δεκαπέντε ημέρες και εν συνεχεία, επέστρεψε στο γηροκομείο όπου όμως, μετά λίγες μέρες απεβίωσε.

Η δεύτερη ηλικιωμένη, μετέβη κι αυτή μετά τη νοσηλεία της στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης, αφού στο μεταξύ ήταν αρνητική στα τεστ ανίχνευσης covid-19. Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, χθες τελικά απεβίωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαρτίου είχε χάσει τη ζωή της άλλη μία ηλικιωμένη, γηροκομούμενη στο Χαρίσειο, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς είχε προσβληθεί από τη νόσο covid-19. Σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των γηροκομούμενων στο Χαρίσειο οι οποίοι είχαν προσβληθεί από covid-19 ανήλθε στους 20. Εξ’ αυτών, περισσότεροι από τους μισούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της πόλης, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν σε ειδική πτέρυγα covid εντός του γηροκομείου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο ορισμένοι από τους ηλικιωμένους δεν είχαν εμβολιαστεί καθώς οι ίδιοι ή συγγενείς τους, είχαν εγγράφως δηλώσει ότι δεν το επιθυμούν. Ο ίδιος τόνισε, δε, ότι κάποιοι από τους γηροκομούμενους που είχαν εμβολιαστεί δεν ανέπτυξαν αντισώματα. «Ενημερώσαμε γι’ αυτό τους αρμόδιους», σημείωσε στην Voria.gr.