Κορονοϊός – Τραμπ: Έχω ανοσία, θα σας φιλήσω όλους

Λίγη ώρα αφότου ο γιατρός του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον αρνητικός στον κορονοϊό, ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε σε συγκεντρωμένο πλήθος στην Φλόριντα.

Μάλιστα, είπε, πως τώρα μπορεί να κατέβει στο κοινό και να φιλήσει τους πάντες.

«Λένε ότι έχω ανοσία, νιώθω τόσο δυνατός. Θα μπω μέσα στο πλήθος. Θα μπω μέσα και θα φιλήσω τους πάντες μέσα στο πλήθος», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ξεπέρασα τώρα. Λένε ότι έχω ανοσία. Νιώθω τόσο δυνατός!», είπε ο Τραμπ απευθυνόμενους στους χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι στέκονταν ώμο με ώμο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκες.

Πίσω στις δημοσκοπήσεις έναντι του Μπάιντεν ο Τραμπ ρίχτηκε και πάλι στην κούρσα, μία εβδομάδα αφότου βγήκε από το νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διάρκειας μιας ώρας και κάτι, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επανήλθε σε όλα τα «κλασικά» του θέματα.

Στην «ακόλαστη» Χίλαρι (Κλίντον), στον «διεφθαρμένο» Τύπο, στη «ριζοσπαστική αριστερά» (Δημοκρατικό Κόμμα), και στο «σοσιαλιστικό εφιάλτη». Χαιρετώντας το πλήθος, δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί τον αντίπαλό του, τον «κοιμήση Τζο» όπως τον αποκαλεί, σχολιάζοντας πως δεν προσελκύει «σχεδόν κανέναν» στις δικές του προεκλογικές εμφανίσεις.

Ο Μπάιντεν, που κάνει εκστρατεία στο Οχάιο, αποφεύγει να οργανώνει μεγάλες συγκεντρώσεις εδώ και μήνες, προβάλλοντας την ανάγκη να τηρηθούν οι συστάσεις των ειδικών για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 214.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ από το σύνολο των 7,8 εκατομμυρίων και πλέον ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

«Λατρεύω τη Φλόριντα!», είπε ο Τραμπ, στην πολιτεία που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική την 3η Νοεμβρίου, συνεχίζοντας να διατρανώνει πως δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. Πριν από τέσσερα χρόνια έλεγαν επίσης «πώς θα χάναμε τη Φλόριντα», προσθέτοντας «σε 22 ημέρες, θα κερδίσουμε αυτή την πολιτεία και θα κερδίσουμε άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο!». Στην ομιλία του, πρόβαλε επανειλημμένα την υποψηφιότητα της 48χρονης δικάστριας Έιμι Κόνι Μπάρετ, ηγερίας της χριστιανικής δεξιάς στο δικαστικό σώμα, για το Ανώτατο Δικαστήριο, που άρχισε χθες να εξετάζεται σε ακροάσεις στη Γερουσία.

Ο διορισμός της, που ελάχιστοι αμφισβητούν πως θα επιβεβαιωθεί, θα μεταβάλλει, πιθανόν για δεκαετίες, τις ισορροπίες στο κορυφαίο όργανο της δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Θα είναι φανταστική», προεξόφλησε ο Τραμπ, ενώ πανηγύρισε «είμαστε ήδη στους τρεις!», αναφερόμενος στον αριθμό των δικαστικών που έχει διορίσει ισοβίως στο Ανώτατο Δικαστήριο αφότου ανέλαβε την προεδρία.

Κατά την αναχώρησή του από τη στρατιωτική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσινγκτον, ο επιχειρηματίας των ακινήτων δεν φόραγε μάσκα, αντίθετα με τους πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας που εγγυώνται την ασφάλειά του.