Κορονοϊός: Τρόμος σε πανεπιστήμιο – Σχεδόν 500 κρούσματα

Σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, 474 φοιτητές βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Βρετανία, με τα πανεπιστήμια να μην αποτελούν εξαίρεση. Τα τελευταία στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ έχουν προκαλέσει ανησυχία καθώς 479 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19.

Πρόκειται για 474 φοιτητές και πέντε μέλη του προσωπικού, που έκαναν τεστ ανίχνευσης του ιού στα τέλη Σεπτεμβρίου και τώρα υπήρξε επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα.

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου σχολίασε μεταξύ άλλων ότι: «Αναγνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι για φοιτητές, που είναι νέοι στο Σέφιλντ, να απομονωθούν εξαιτίας των θετικών κρουσμάτων COVID-19. Για να βεβαιωθούμε ότι παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, θα επικοινωνήσουμε με όλους τους φοιτητές που θα αυτοαπομονωθούν, ώστε να ελέγξουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, πρακτικά και συναισθηματικά».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως – σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά media – δεν έχει επιβληθεί ακόμα κάποιο lockdown στο πανεπιστήμιο. Η εστία λειτουργεί κανονικά, παρά το γεγονός ότι σχεδόν 500 φοιτητές είναι θετικοί στον κορονοϊό. Στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ εργάζονται 8.000 άνθρωποι ενώ οι φοιτητές είναι σχεδόν 30.000. Στην πόλη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία βρίσκονται 233,1 θετικοί άνθρωποι ανά 100.000 ελέγχους.

Το περιστατικό στο Σέφιλντ, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τους 750 φοιτητές που βρέθηκαν θετικοί στο πανεπιστήμιο Νορθάμπρια του Νιούκαστλ. Για την ώρα, οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ έχουν τεθεί σε καραντίνα και περιμένουν να τους ανακοινωθούν τα επόμενα περιοριστικά μέτρα και οι κινήσες που θα πρέπει να κάνουν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Αρίστος Δοξιάδης: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας
16 Μαρτίου, 2025
Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις PISA στα σχολεία
16 Μαρτίου, 2025
Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση
16 Μαρτίου, 2025
Συγχαρητήρια από Γεραπετρίτη και Ζαχαράκη στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Ιωάννη
16 Μαρτίου, 2025
Μπάγερν Μονάχου: Πέθανε ο Φριτς Σέρερ
16 Μαρτίου, 2025
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησε την 20χρονη σύντροφό του
16 Μαρτίου, 2025
Γιάννης Μπέζος: «Δεν πολυβλεπόμαστε με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου»
16 Μαρτίου, 2025
Θεοδωρικάκος: «Με τον νέο αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην αντιμετώπιση του δημογραφικού»
16 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Πού θα ρίξει χιόνια τις επόμενες ημέρες
16 Μαρτίου, 2025
Νίκος Πλακιάς για τον ανασχηματισμό: «Όποιος και να ήταν υπουργός θα έφερνε τα παιδιά μου πίσω;»
16 Μαρτίου, 2025