Κορονοϊός – Τζανάκης: Τις επόμενες δυο βδομάδες θα δούμε αύξηση και στους ημερήσιους θανάτους

O καθηγητής πνευμονολογίας – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης μίλησε για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, αλλά και για τους ημερήσιους θανάτους.

«Παγιώνεται η πεποίθηση και αντίληψη ότι υπάρχει επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων. Ήδη από το προηγούμενο δεκαήμερο το λέγαμε αυτό το έδειχναν τα μοντέλα ότι πάμε για επιπέδωση κρουσμάτων τέλος του μήνα αρχές Δεκεμβρίου», δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Mega.

«Αυτό δυστυχώς δεν σημαίνει επιπέδωση της καμπύλης των θανάτων ή επιπέδωση της καμπύλης των διασωληνωμένων αυτοί οι δυο δείκτες ακολουθούν με χρονοκαθυστέρηση τα κρούσματα. Τις επόμενες δυο βδομάδες θα δούμε αύξηση και στους ημερήσιους θανάτους», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς ο Νοέμβρης διέψευσε τους πάντες», σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ταβάνι θα είναι 750 με 800 κρεβάτια διασωληνωμένοι», τόνισε για την αύξηση των διασωληνωμένοι καθώς είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε πως το Ε.Σ.Υ δέχεται τεράστια πίεση και το σύστημα θα μπορέσει να ανταποκριθεί μόνο αν επιστρατευτεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης.