Κορονοϊός – Βρετανία: Ραγδαία αύξηση των νεκρών

Στη Βρετανία 144 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορονοϊού, δηλαδή παρατηρείται μία αύξηση κατά 40% μέσα σε μία ημέρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως η Βρετανία μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση της επιδημίας του κορωνοϊού εντός των επόμενων 12 εβδομάδων και στο τέλος «να την ξαποστείλει», αν οι πολίτες της χώρας ακολουθήσουν τις συμβουλές της κυβέρνησης ώστε ο αριθμός εκείνων που μολυνθούν από τον ιό να μειωθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 3.269, αφού αναφέρθηκαν άλλα 643 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, μια αύξηση 25%.

Στη γειτονική Ιρλανδία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σήμερα στα 557, από 366 χθες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέχρι στιγμής στη χώρα.

«Αυτή τη στιγμή η επιδημία εξαπλώνεται με ένα τρόπο που δεν φαίνεται ακόμη να αντιδρά από τις παρεμβάσεις μας», τόνισε ο Τζόνσον σε μια συνέντευξη Τύπου.

«Πιστεύω πως ένας συνδυασμός μέτρων που ζητάμε από το κοινό να λάβει και καλύτερες εξετάσεις, επιστημονική πρόοδος, θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε την επιδημία εντός των επόμενων 12 εβομάδων…Δεν μπορώ να σας πω ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα είναι σε καθοδική πορεία. Είναι πιθανό, αλλά δεν μπορώ απλά να το πω αυτό με βεβαιότητα».