Κορονοϊός: «Βροχή» τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Στη βεβαίωση 124 παραβάσεων για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας προχώρησε η ΕΛΑΣ, χθες, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αποφυγής εξάπλωσης του κορoνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 32 στην Αττική, 26 στην Κεντρική Μακεδονία, 16 στη Θεσσαλονίκη, 14 στη Δυτική Μακεδονία, 9 στη Θεσσαλία, 8 στη Δυτική Ελλάδα, 7 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 2 στην Ηπειρο, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στην Κρήτη και 1 στο Νότιο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 48 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες. Από την έναρξη του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 381 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα, ενώ σε 213 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 2.163 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως εξής: 789 στην Αττική, 216 στη Θεσσαλονίκη, 148 στο Βόρειο Αιγαίο, 145 στη Δυτική Ελλάδα, 135 στα Ιόνια Νησιά, 121 στην Κρήτη, 118 στην Πελοπόννησο, 112 στην Κεντρική Μακεδονία, 101 στη Στερεά Ελλάδα, 83 στο Νότιο Αιγαίο, 64 στη Θεσσαλία, 62 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 49 στην Ήπειρο και 20 στη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί 40.034 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Επίσης, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), παρά την σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις και συνελήφθησαν 7 άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη τη χώρα 433 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 420 άτομα.

Οπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μποφίλιου: «Βίωσα λεκτική και σωματική βία σε μαγαζί που εργαζόμουν»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν
5 Φεβρουαρίου, 2025
Χαμάς κατά Τραμπ για τις δηλώσεις του σχετικά με την Γάζα – «Συνταγή για χάος»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Φολέγανδρος: Χωρίς ρεύμα και νερό χωριό του νησιού – Τι δήλωσε ο Δήμαρχος
5 Φεβρουαρίου, 2025
Στους 11 ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση σε σχολείο στη Σουηδία
5 Φεβρουαρίου, 2025
Νέα σοκαριστική μαρτυρία για τον 3χρονο Άγγελο: «Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού το έδερνε»
5 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για Σαντορίνη: Υπαρκτό το σενάριο για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ
5 Φεβρουαρίου, 2025
Ανασύρθηκαν οι σοροί και των 67 θυμάτων από την αεροπορική τραγωδία στην Ουάσινγκτον
5 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του Snik
5 Φεβρουαρίου, 2025
Eκπαιδευτικός στην Καβάλα κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων
5 Φεβρουαρίου, 2025