Κορονοϊός: Υγεία και οικονομία μονοπωλούν το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ

Υγεία και οικονομία μονοπωλούν το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω πανδημίας με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζει έντονη δραστηριότητα γύρω από πτυχές που σχετίζονται με την εξέλιξη του Covid 19.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε σήμερα ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊο, το Αττικό Νοσοκομείο όπου και ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και τις συνθήκες εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Η σχετική απόφαση είχε συζητηθεί και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Παρασκευή και αποτελεί προπομπό και άλλων πρωτοβουλιών που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρό του.

Επιπλέον , νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τηλεδιάσκεψη με τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ με την συμμετοχή της Όλγας Γεροβασίλη και της Ολυμπίας Τελιογιορίδου με επίκεντρο τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου Καστοριάς όπου και παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού. Να σημειωθεί ότι η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως προχωρά στην συμβολική αλλά και συγχρόνως ουσιαστική δωρεά ενός κλιβάνου αποστείρωσης κι ενός φορητού ακτινολογικού μηχανήματος προς το νοσοκομείο Καστοριάς λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές ελλείψεις που εντοπίζονται σ’ αυτό καθώς και την πίεση που δέχεται λόγω των αυξημένων περιστατικών.

Κατά την επίσκεψή του στο Αττικό νοσοκομείο -συνοδευόμενος από τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τους οποίους και ευχαρίστησε για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν με την πανδημία. “Ήρθα για να μάθω περισσότερα για την προσπάθεια που κάνετε και ταυτόχρονα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το προσωπικό, το διοικητικό και νοσηλευτικό, που δίνουν μία δύσκολη μάχη αυτές τις μέρες για να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, κι ελπίζω να τη δίνουν με την στήριξη όλων μας όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη” είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους υγειονομικούς.

Την ίδια ώρα στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “βομβάρδιζαν” τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με ερωτήσεις που αφορούν την πορεία της οικονομίας και την στήριξη της μεσαίας τάξης. Ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωσή του ανέφερε πως ο κ. Σταϊκούρας καλείται να απαντήσει εάν είναι προυπόθεση η ενίσχυση των εισοδημάτων, μισθωτών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την ανάσχεση μίας μεγάλης οικονομικής ύφεσης και ενός 4ου μνημονίου κι επιπλέον εάν θεωρεί ότι τα 533 ευρώ τον μήνα είναι αρκετά για τους μισθωτούς, εάν το Voucher κατάρτισης των 600 ευρώ είναι αυτό που αρμόζει σε όσους ασκούν επιστημονικό επάγγελμα και επίσης αν θεωρεί ότι οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν έχουν ανάγκη ενίσχυσης.

Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω 63 βουλευτών ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών να διασαφηνίσει ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα για τη χώρα και ποιο ακριβώς θεωρεί ορθό ως ύψος τους: Αυτό που υπήρχε στις 25.1.2015 ή εκείνο στις 7.7.2019? Τον καλούν να καταθέσει επίσημα στοιχεία για την εκτίμηση του ύψους των ταμειακών διαθέσιμων για την 30.06.2020.

“Ως γκάζι στην κατηφόρα” χαρακτηρίζει την πολιτική Μητσοτάκη για την οικονομία ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς καθώς την ώρα που προβλέπει ύφεση έως και 10% δρομολογεί παρεμβάσεις μόλις 3,5% του ΑΕΠ. Αντιθέτως η δέσμη προτάσεων που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της οικονομίας αφορούν παρεμβάσεις στο 15% του ελληνικού ΑΕΠ.