Κορονοϊός: «Υγειονομικές βόμβες» σε Περιστέρι και Ελληνικό

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες σε δύο δομές – «υγειονομικές βόμβες» σε Περιστέρι και Ελληνικό, στις οποίες η χαλάρωση των μέτρων και η εγκληματική αμέλεια έχουν προκαλέσει τρεις θανάτους ανθρώπων και δεκάδες κρούσματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα περισσότερων τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό, δρώντας άμεσα και με γνώμονα την τήρηση της ασφάλειας των πολιτών η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από σχετική παραγγελία του προϊσταμένου της Ευάγγελου Ιωαννίδη, ξεκίνησε την έρευνα για διάπραξη κακουργηματικών πράξεων. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας αναζητούνται οι υπεύθυνοι των δύο υγειονομικών δομών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ένας τρόφιμος της κλινικής στο Ελληνικό κατέληξε έχοντας διαγνωσθεί με κοροναϊό, ενώ κατά τις τελευταίες πληροφορίες δύο ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν, έχοντας επίσης προσβληθεί από τον φονικό ιό.

Ο δεύτερος κατέληξε στις 7 το απόγευμα στο ΝΙΜΤΣ όπου είχε διακομισθεί. Πρόκειται για έναν 87χρονο με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη. Από την ίδια κλινική, στο ΝΙΜΤΣ έχει διακομισθεί και μία 90χρονη νεφροπαθής, αιμοκαθαρόμενη.

Οργή για την χαλάρωση
Με αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφές πως η οποιαδήποτε χαλάρωση των μέτρων, θεωρώντας ότι φτάσαμε στο τέλος, μπορεί να δημιουργήσει νέες εστίες μόλυνσης και σε αναζωπυρώσεις.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε και η οργισμένη αντίδραση τόσο του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, όσο και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, οι οποίοι αναφέρθηκαν με αιχμές προς τους ιθύνοντες.

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνηση μας.

«Σε δύο χώρους που δεν υπήρχε η ανάλογη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε, από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό» συμπλήρωσε.

«Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε, να χάνουμε την επαγρύπνηση μας και να δημιουργούνται συνεχώς νέες εστίες μετάδοσης» κατέληξε επισημαίνοντας πως η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για τους πολλούς που προσέχουν.