Κορονοϊός: Υπολόγισε τον κίνδυνο που διατρέχεις (πίνακας)

Με έναν πίνακα του British Medical Association, που ανάρτησε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, μπορούμε να υπολογίσουμε μόνοι μας με βάση μια βαθμολογία τον κίνδυνο που διατρέχουμε από τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook: «Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για τις ευπαθείς ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρή νόσο Covid-19. O κίνδυνος από τον κορονοϊό είναι διαφορετικός για τον καθένα, ανάλογα το προσωπικό ιατρικό ιστορικό μας. Εξαρτάται επίσης και από άλλες παραμέτρους όπως την ηλικία και το φύλο.

Στον παρακάτω πίνακα παρατίθενται κάποιοι από τους πιο συχνούς παράγοντες κινδύνου για να υπολογίσουμε το σχετικό κίνδυνο που διατρέχουμε».

Η διαβάθμιση της επικινδυνότητας (1 για τον μικρό κίνδυνο και 6 για το πιο επικίνδυνο) απεικονίζει ότι στην χειρότερη θέση βρίσκονται τα άτομα άνω των 80 ετών.

Ακολουθούν τα άτομα μεταξύ 70-80 ετών και κατόπιν οι πάσχοντες από καρκίνους και λοιπές νεοπλασματικές ασθένειες.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν έχω χωρίσει ποτέ με τον Τάιλερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο εφοπλιστής Γιώργος Λιγνός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Οικιακή βοηθός άρπαξε κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στη Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη στον Πειραιά αστυνομικός για βιασμό ανηλίκου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λ. Συγγρού
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μεξικό: Τουλάχιστον 38 νεκροί στη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο – Τουλάχιστον ένας νεκρός
12 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία στην Πιερία: Ανοικτό το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανός ο 58χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Γ. Παπαδόπουλος για σεισμούς σε Σαντορίνη και Αμοργό: «Δεν υπάρχει τίποτα το πρωτοφανές»
12 Φεβρουαρίου, 2025