Κως: Έτσι έγινε το δυστύχημα με το σκάφος του Λιμενικού και τη λέμβο

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη χθες το τραγικό δυστύχημα στην Κω, όπου σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με φουσκωτή λέμβο γεμάτη μετανάστες, περιέγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σώματος.

Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ένα τρίχρονο αγοράκι, και ένας άνδρας να παραμένει ακόμα αγνοούμενος.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Νίκος Λαγκαδιανός εξήγησε πως το περιστατικό έλαβε χώρα κάτω από συνθήκες απόλυτου σκότους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η λέμβος με τους μετανάστες δεν έφερε καθόλου φωτισμό και ήταν υπερφορτωμένη. 34 άτομα ήταν μέσα σε μία φουσκωτή λέμβο 6-7 μέτρων.

Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού σώματος, το περιστατικό αυτό δεν είναι αφύσικο ή μη συνηθισμένο. «Ακόμα και τα σύγχρονα ραντάρ του σκάφους του Λιμενικού δεν μπόρεσαν να την εντοπίσουν.Έχουμε αναφορές από πλοιάρχους εμπορικών, φορτηγών πλοίων ή πλοίων ακτοπλοΐας, που έχουν αποφύγει τη σύγκρουση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή».

Οι έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν και σήμερα, μέχρι να εξαντληθεί και η τελευταία δυνατότητα ώστε να βρεθεί σώος ο αγνοούμενος.

Τέλος ο κύριος Λαγκαδιανός απάντησε στις θεωρίες που «κυκλοφόρησαν» μετά το τραγικό δυστύχημα και ανέφεραν ότι το Λιμενικό πρέπει να απωθεί τις βάρκες που έρχονται φορτωμένες με μετανάστες.

«Είναι ενάντια στην πρακτική, στα ήθη και την ιστορία του Λιμενικού σώματος. Κάνει απλά έρευνα και διάσωση στον χώρο αρμοδιότητάς του. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε αποτροπές ή βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού.