Κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ: Την ενότητα σαν τα μάτια σας!

Στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Μανώλη Μάκαρη, επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος», στην Κόρινθο, έδωσαν το «παρών» υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκπέμποντας στον προοδευτικό κόσμο της χώρας στην περιφέρεια, μήνυμα προόδου και ενότητας, ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την ένωση των δυνάμεών τους με την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη, η οποία έχει τη στήριξη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έδειξαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, ο Ευρωβουλευτής, Κώστας Αρβανίτης, καθώς και ο Βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός. Και οι τρεις, στους χαιρετισμούς που απηύθυναν προς το συγκεντρωμένο πλήθος, ανέδειξαν τη σημασία της ενότητας στον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παράμετρος, που -όπως τόνισαν- καθίσταται ακόμη πιο σημαντική λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εγγύτητα της αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα και στα προβλήματα των πολιτών.

Μάλιστα, όπως μεταφέρουν στο newsique.gr άνθρωποι που ήταν παρόντες στην εντυπωσιακή συγκέντρωση, ο προοδευτικός κόσμος έκανε απολύτως ξεκάθαρο ότι συμπαρατάσσεται με το αίτημα για ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς είναι ακριβώς η κατεύθυνση αυτή που αναδεικνύεται από την δημοκρατική κοινωνία, μετά την ήττα των βουλευτικών εκλογών και την πρόσφατη εκλογή νέου Προέδρου. Το κλίμα αυτό ήταν διάχυτο ιδιαίτερα από τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε ο κόσμος στον Σ. Φάμελλο και στον Κ. Αρβανίτη, αλλά και στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν μετά την ομιλία του Μ. Μάκαρη, γύρω από τον Πρόεδρο της Κ.Ο., αλλά και από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι ο κόσμος συνέχισε να συζητά με τα στελέχη του κόμματος για πολλή ώρα μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Στην ομιλία του, ο Μανώλης Μάκαρης -πλαισιωμένος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης- τόνισε και αυτός από την πλευρά του την κρισιμότητα των εκλογών της Κυριακής. Υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης της 8ης Οκτωβρίου είναι αυτό που μπορεί να καθορίσει την απομάκρυνση από ένα παλαιό, αδιάφανο και καθοδηγούμενο μοντέλο αυτοδιοίκησης και -ταυτόχρονα- το πέρασμα σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο χρηστής περιφερειακής διαχείρισης, που δίνει προτεραιότητα στους πολίτες της περιφέρειας Πελοποννήσου, στα προβλήματα και την καθημερινότητά τους, την υγεία, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τους.