Κώστας Αρβανίτης: Ισότιμα στο νέο πλαίσιο της ΕΕ για τα ναρκωτικά οι Θεραπευτικές Κοινότητες

«Μόλις ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τρίλογος για την πρόταση Κανονισμού σχετικά με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κώστας Αρβανίτης.

Και προσθέτει: «Μετά από εντατική επεξεργασία και κοπιώδεις διαπραγματεύσεις, το Ευρωκοινοβούλιο, η Επιτροπή και το Συμβούλιο κατέληξαν σε συμφωνία επί του τελικού κειμένου και άνοιξαν τον δρόμο για την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του κεντρικού φορέα χάραξης ενωσιακής πολιτικής στη διαρκή μάχη κατά των ναρκωτικών».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Αριστερά στις διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να προωθήσουμε με επιτυχία σχεδόν 90 τροπολογίες και να διασφαλίσουμε εξαιρετικά σημαντικές προβλέψεις σε κρίσιμα πεδία. Ενδεικτικά, οι θεραπευτικές κοινότητες με “στεγνά” προγράμματα θεραπείας, διασώθηκαν από προδιαγεγραμμένο αφανισμό και πλέον αναγνωρίζεται με όρους ισοτιμίας η θέση που τους αξίζει στο πανευρωπαϊκό θεραπευτικό γίγνεσθαι, η διεπιστημονικότητα και η θέση της κοινωνίας των πολιτών ενισχύθηκαν σημαντικά, προβλέφθηκαν νέες εγγυήσεις διαφάνειας και ελεγξιμότητας στην διαχείριση σχετικών ενωσιακών πόρων, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατήρησε το δικαιωματικά ενισχυμένο status του στη στελέχωση του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου οργανισμού»

«Πολύ σύντομα αναμένουμε με μεγάλη ικανοποίηση και αυξημένη αδημονία την τελική συγγραφή του Κανονισμού και την επακόλουθη ψήφισή του.
Στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και των αιτίων τους δεν περισσεύει κανείς!» καταλήγει ο κ. Αρβανίτης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025
«Όπως τον ανάθρεψα, όπως τον καμάρωνα, δε θα γυρίσει ποτέ ξανά»: Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου
24 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση Μητσοτάκη για την Ουκρανία: Η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φρίντριχ Μερτς: «Ο κόσμος δεν πρόκειται να μας περιμένει» – Ελπίζει να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι το Πάσχα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Βουλιαγμένη: Η πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά Πασχαλίνα Καλαγιά είναι η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή από τη φωτιά σε διαμέρισμα
24 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΚΠΑ για σεισμούς στις Κυκλάδες: «Σβήνει» σταδιακά η σεισμικότητα – Ηρεμούν τα Ρίχτερ, κανένας σεισμός πάνω από 4 R
24 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η συγκινητική ανακοίνωση των συνεργατών του – «Βρισκόμαστε στο πλευρό του με την ίδια μαχητικότητα που μας έχει μεταλαμπαδεύσει»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου – Θα αποσυνδέσει τον θάνατο του 39χρονου από τα Τέμπη η μητέρα του
24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑΑΔΕ – Επιχείρηση «Πυρετός το Σαββατόβραδο»: Στο μικροσκόπιο ο τζίρος 29 νυχτερινών κέντρων διασκέδασης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης – Αναλυτικά τα βήματα
24 Φεβρουαρίου, 2025