Κούγιας για Αίγιο: αστυνομικοί προσπάθησαν να “μπλέξουν” τον 28χρονο

Τι λέει για παλαιότερη εμπλοκή με την Δικαιοσύνη που είχε ο οδηγός που σκότωσε με το ΙΧ του γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο. Τι αναφέρει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προτείνεται.

«Υπήρξε παλαιότερη εμπλοκή του 28χρονου – που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο – με την Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει ο Τύπος, αλλά δεν υπάρχει εκκρεμότητα, καθώς έχει υπάρξει απόφαση δικαστηρίου που αθωώνει τον πελάτη μου», είπε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, το 2016 ο τότε 25χρονος, υπήρξε πρωταγωνιστής σε καταδίωξη από αστυνομικούς, στην Αθήνα. Ο νεαρός οδηγός, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι αστυνομικοί, «δεν είχε σταματήσει σε υπόδειξη τους για έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας από τους αστυνομικούς. Αργότερα εντοπίστηκε, συνελήφθη και σε κατ΄ οίκον έρευνα τότε είχε βρεθεί ένα όπλο που κατείχε παρανόμως, καθώς και ναρκωτικές ουσίες».

Όπως είπε ο κ. Κούγιας στον ΑΝΤ1, «πολλές φορές οι αστυνομικοί παρουσιάζουν τα πράγματα διαφορετικά», κάνοντας λόγο για επηρμένη στάση των ένστολων στον έλεγχο, που προκάλεσε την αντίδραση του νεαρού τότε άνδρα, ο οποίος «είναι ένας νέος από το Μενίδι και αντέδρασε…», όπως είπε ο συνήγορος του.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ποινικολόγος, η υπόθεση έχει κριθεί από τα δικαστήρια, «όχι απλώς αθωώνοντας τον νεαρό, αλλά λίγο έλειψε να βρεθούν οι αστυνομικοί στο εδώλιο για όσα υποστήριζαν», καθώς όπως είπε ουσιαστικά προσπάθησαν να μπλέξουν τον νεαρό οδηγό, αποδίδοντας του ενέργειες τις οποίες ουδέποτε έκανε.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, η πρόταση σε διάλογο με την οικογένεια των θυμάτων για εξωδικαστικό συμβιβασμό, έγινε δεδομένης της παραδοχής από την πρώτη στιγμή της υπαιτιότητας του 28χρονου για την τραγωδία με τον θάνατο γιαγιάς και εγγονού και προς αποφυγή της πολύχρονης ταλαιπωρίας μιας δικαστικής διένεξης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024