Κούγιας για δίκη Άλκη: «Είναι η πρώτη υπόθεση στην καριέρα μου που…»

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγη ώρα ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

«Μια εμβληματική δίκη… με περίεργο υπόβαθρο. Είναι η πρώτη υπόθεση στην καριέρα μου που δεν έχω συναντήσει ξανά 12 ανθρώπους, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων, ώστε τελικά να χάσει τη ζωή του αυτό το αείμνηστο παιδί. Συγκεκριμένα, μια πολτοποίηση στο κεφάλι του, από σίδερα, από ξύλα… ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ και δρεπάνια. Δώδεκα κατηγορούμενοι και ούτε ένας από αυτούς να μην παραδέχεται ότι έχει πραγματοποιήσει έστω κι ένα χτύπημα» τόνισε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Αλέξης Κούγιας, για τη δίκη της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού που ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη (18/1).

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως:

«Ούτε ένας από αυτούς να μην λέει λες και είναι συνεννοημένοι . Η δίκη μου η κρίση και των οικογενειών των θυμάτων είναι ότι έχουν συνεννοηθεί και έχουν λάβει και συμβουλές και ουσιαστικά κανένας να μην λέει πως το έκανε κάποιος άλλος».

Ο κ. Κούγιας συμπλήρωσε πως θα ζητηθεί να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη μετά το τέλος της δίκης για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. «Τα όπλα ήταν πολλά και κατασχέθηκαν από τη λέσχη και αποδόθηκε κατηγορία κατοχής μόνο σε έναν που είχε συλληφθεί τότε. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν υποκειμενικά στοιχεία, μαρτυρικές καταθέσεις και ορισμένα αντικειμενικά στοιχεία, τα οποία είναι τα αποτυπώματα και η έρευνα του DNA. Από τα στοιχεία του DNA πιστοποιείται ποιος έκανε τι. Το ενδιαφέρον είναι στο DNA του αίματος του Άλκη, γιατί αυτό το στοιχείο του DNA που βρέθηκε σε ορισμένους δεν είναι επειδή ακούμπησε ο Άλκης στο σώμα τους, αλλά το σώμα του Άλκη ήταν πάνω τους».