Κουκάκι: Δακρυγόνα σε κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη – «Θα πεθάνουμε εδώ» (pics&vid)

Αντίσταση συνάντησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από τους ανθρώπους που έκαναν κατάληψη σε δύο από τα τρία κτήρια στα οποία επιχείρησαν να εκκενώσουν σήμερα νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα σε αυτά στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Ειδικότερα, στην οδό Ματρόζου, οι όσοι έκαναν κατάληψη βγήκαν από το σφραγισμένο κτήριο στην ταράτσα, από όπου και πέταξαν καπνογόνα και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» με ρίψη χειροβομβίδων κρότου -λάμψης.

Ανάλογη η κατάσταση και στην οδό Παναιτωλίας με όσους βρίσκονταν μέσα στις καταλήψεις να αντιδρούν στην αστυνομική παρουσία. Κάποιοι από τους ταμπουρωμένους στο κτήριο, ανέβηκαν στην ταράτσα του, από όπου και φώναξαν συνθήματα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες με τροχούς, ενώ από τα κτήρια φώναζαν «Θα πεθάνουμε εδώ» προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Από το κτήριο της οδού Παναιτωλίας προσήχθησαν και τα τέσσερα άτομα που ήταν μέσα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, όλοι Έλληνες, ενώ προσαγωγές έγιναν και από το κτήριο της οδού Ματρόζου, μία εκ των οποίων μάλιστα στην ταράτσα, όπου ανέβηκαν οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: