Κουκάκι: Μαρτυρία πιστής για τον ιερέα που κρύβεται από το αυτόφωρο (video)

Συναγερμός σήμανε στις εισαγγελικές αρχές μετά την ενημέρωση για όσα φέρεται να συνέβησαν σε δύο συγκεκριμένες εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Για την υπόθεση άμεσα κινήθηκε η αστυνομία και η εισαγγελική αρχή , κατ΄εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ με την οποία έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού , που καταλαμβάνουν και τις εκκλησίες, προς αποτροπή της μετάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, κατά τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις , αναζητείται από τις αρχές ο ιερέας για παραβίαση των μέτρων προστασίας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές , με τη χρήση συγκεκριμένου οπτικού υλικού, επιχειρούν να ταυτοποιήσουν και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως συνέδραμαν τον ιερέα στην περιοχή του Κουκακίου.

«Ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει τη τη διαδικασία του αυτοφώρου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Νίκος Ντούμας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η συμπεριφορά του ιερέα δεν συνιστά πράξη αγάπης.

«Ούτε κι αυτό είναι μια πράξη αγάπης του ιερέα προς τους πολίτες που τους κοινωνεί ενώ παραβαίνει νόμους και αποφάσεις της ιεράς συνόδου αλλά ούτε και να κρύβεται ένας ιερέας από την κοινωνία και το κράτος για να αποφύγει τις συνέπειες. Είναι πολύ κακό παράδειγμα», τόνισε ο κ. Ντούμας.

Μαρτυρία-φωτιά πιστής

Την ίδια ώρα, μαρτυρία πιστής «καίει» τον ιερέα, ο οποίος της είπε «έλα Μεγάλη Πέμπτη και αν μας επιτρέψουν θα κοινωνήσεις…».

-Ad-