Κουμουνδούρου: Συντονισμένη πολιτικομιντιακή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών

Στην πολιτική αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με στόχο την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών που θα πατάνε στο σχέδιο Πισσαρίδη για την οικονομία αποδίδει η Κουμουνδούρου την συντονισμένη πολιτικομιντιακή επίθεση που δέχεται με αφορμή και όσα ακολούθησαν την απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Εκ παραλλήλου η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι εξυφαίνονται σενάρια για μία εναλλακτική διακυβέρνηση τύπου οικουμενικής με ή χωρίς Μητσοτάκη πρωθυπουργό, που θα εφαρμόσει όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης. Διευκρινίζει όμως με απόλυτο τρόπο ότι τέτοια σενάρια δεν την αφορούν.

Η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έφθασε στο αποκορύφωμα με αφορμή το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της “Αυγής” που τιτλοφορείται “δεν είναι αθώοι” συνοδευόμενο από φωτογραφίας των Κ. Μητσοτάκη και Αντώνη Σαμαρά.

Η ΝΔ κατηγόρησε την “Αυγή” για γκεμπελισμό με υπενθύμιση πως ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής. Από την πλευρά της η “Αυγή” κάλεσε τη ΝΔ να κάνει υποδείξεις στα μέσα της λίστας Πέτσα “αυτά που παλαιότερα δόξαξαν την ΧΑ για την κοινωνική της προσφορά και τα αιρετικά της τατουάζ και σήμερα αποθεώνουν τη ΝΔ για την αδιάλλακτη αντιφασιστική της στάση”.

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε πως με πρωτοφανή συντονισμό η ΝΔ και οι καλοθελητές της λίστας Πέτσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν, την “Αυγή”, την Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες για σχέσεις με τους νεοναζί εγκληματίες. Φανερώνουν έτσι ότι βασικό τους άγχος δεν ήταν ποτέ η καταδίκη των νεοναζί” θυμίζοντας πως η ΝΔ βρέθηκε με τους νεοναζί στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, διόρισε παράνομα τη Ζαρούλια στη Βουλή και ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με τους χρυσαυγίτες.

Το πρωτοσέλιδο της “Αυγής” επικρότησαν αρκετά στελέχη της προεδρικής φρουράς όπως οι Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας, Παύλος Πολάκης, ενώ υπήρξε δημοσίως αντίδραση και από τον Αντώνη Λιάκο της “Γέφυρας”. Κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέρριψε προτάσεις μεμονωμένων στελεχών για αναθεώρηση της “Αυγής”.

Σημειωτέον πως η σύγκρουση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση εντείνεται την ώρα που μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε καταιγισμός δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε διαλυτικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εμφανίζουν τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα να αμφισβητείται. “Είναι σαν να είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι” σχολίασε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο “Κόκκινο” τονίζοντας ότι προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικομιντιακό σύστημα.

Ενδεικτικό της πολιτικής αξιολόγησης που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται είναι άρθρο του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών Ν. Παππά στο “Παρόν”: “Το έργο λοιπόν όχι μόνο έχει ξαναπαιχτεί, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το έχει ξαναδεί. Οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις το έχουν ξαναδεί. Συνεπώς, οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης, προγραμματικής πειθάρχησης ή πολιτικής τους παράλυσης είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Είναι δε προφανές ότι σενάρια “οικουμενικών”λύσεων που θα έχουν εθνικό περιτύλιγμα και σκληρά δεξιό οικονομικό και κοινωνικό περιεχόμενο, δεν αφορούν την Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις.”