Κουντουρά: Δεν έχει ανακοινωθεί ένας συνολικός σχεδιασμός του ανοίγματος του τουρισμού και της αγοράς

“Είμαι πολύ ανήσυχη γιατί επιδημιολογικά και η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη βρίσκονται σε μια πολύ άσχημη κατάσταση. Αυτό που επιθυμούμε είναι να ανοίξει ο τουρισμός σε όλη την Ευρώπη για να μπορέσει να ανοίξει και στην Ελλάδα” δήλωσε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Για να έρθει η ανάκαμψη και να μπορέσουμε να έχουμε μια τουριστική περίοδο θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί” πρόσθεσε.

“Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν έχει ανακοινωθεί ένας συνολικός, ολοκληρωμένος σχεδιασμός του ανοίγματος του τουρισμού και της αγοράς. Αυτή η απουσία ενισχύει την αβεβαιότητα στον κλάδο, αποδυναμώνει την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών και επίσης δεν έχουμε βελτιωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν ξέρουμε τι θα ισχύει για τα καταλύματα, τις ξεναγήσεις, τις μετακινήσεις, τα τουριστικά λεωφορεία. Θα έπρεπε να είναι ξεκάθαρο γιατί αφορά και τον εσωτερικό τουρισμό” τόνισε.

“Εγώ προσωπικά είχα πει από πέρσι ότι πρέπει στα νησιά να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί γιατί έρχονται σε επαφή με κόσμο” συμπλήρωσε.

“Χρειάζεται ένας καλύτερος συντονισμός” υπογράμμισε.

“Προτείνω ότι πρέπει να παραμένει αυτό που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση από τον Νοέμβριο, το αρνητικό τεστ πριν την αναχώρηση. Όσοι έρχονται στην πατρίδα μας να έχουν αρνητικό τεστ γιατί το εμβόλιο προστατεύει μόνο τον εμβολιασμένο” ανέφερε η κ. Κουντουρά.

-Ad-