Στην αποκάλυψη πως η στήριξη πολιτών με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων κίνησης θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προέβη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Όπως σημείωσε μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη γίνονται οι τελικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα καταχωρίζονται τα δεδομένα αγοράς των καυσίμων από δικαιούχους, ώστε να προκύπτει το ύψος της επιδότησης, χωρίς να αποκαλύπτει άλλες λεπτομέρειες, δεδομένου ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, το πιθανότερο το πρωί της Πέμπτης.
Ο πολιτικός συντάκτης του ΑΝΤ1, Σπύρος Μουρελάτος, ανέφερε λίγο νωρίτερα στην εκπομπή ό,τι το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να εξαντλήσει τις δυνατότητες, ώστε να ενισχυθούν όσοι περισσότεροι πολίτες είναι εφικτό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το όριο για τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων αναμενόταν να είναι γύρω στα 30.000 ευρώ, το βράδυ της Τρίτης το οικονομικό επιτελείο το «κατέβασε» στα 20.000 ευρώ, όμως μετά από πιέσεις και παρεμβάσεις φαίνεται πως το κριτήριο θα «κλειδώσει» στις 25.000 ευρώ ετήσιου εισοδήματος.
Ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπε πως η επιδότηση «πρέπει να γίνει οριζόντια και όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν επιδότηση με την μορφή ενός voucher. Είναι λάθος η άποψη ότι άνθρωποι που έχουν ένα εισόδημα πχ. 1000 ευρώ τον μήνα δεν πλήττονται και μπορούν να βάζουν βενζίνη άμεσα».
«Εμείς από το 2013 είμαστε έτοιμοι με το σύστημα εισροών – εκροών. Κάθε απόδειξη που παίρνει ο καταναλωτής έχει έναν μοναδικό αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό στην πλατφόρμα και να γίνει η διασταύρωση και να του επιστραφούν χρήματα μέσω κάποιας εκκαθάρισης», προσέθεσε, σχετικά με το πώς μπορεί να γίνεται η σχετική διαδικασία.