Κούσιος: Έχουμε νέα τουρκική “εισβολή” στην Κύπρο

ANT1 logo
ANT1News Search

Menu
Partly Cloudy15 ℃ | Attica
10:56 | Σάββατο 07 Δεκεμβρίου 2019
ANT1 TV LIVEANT1NEWS VIDEOS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
LIFE
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΥΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΖΩΔΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ
VIDEOS
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
SPECIAL REPORTS
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
SPECIALISTS
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα09:04
Κούσιος στον ΑΝΤ1: Έχουμε νέα τουρκική “εισβολή” στην Κύπρο (βίντεο)

Text to Speech
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κύπρος θα προσφύγει στην Χάγη και πρόσθεσε ότι υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο.

Κούσιος στον ΑΝΤ1: Έχουμε νέα τουρκική “εισβολή” στην Κύπρο (βίντεο)
Για συνεχώς αυξανομένη τουρκική επιθετική πολιτική που στηρίζεται στην πολιτική των κανονιοφόρων έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις.

Μάλιστα, ο κ. Κούσιος μίλησε για εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από τους Τούρκους, σημειώνοντας ότι οι αυτές οι γεωτρήσεις έγιναν σε σημεία για να δώσουν συγκεκριμένα μηνύματα.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κύπρος θα προσφύγει στην Χάγη, «έχουμε προετοιμαστεί νομικά για αυτό, όπως έχει ανακοινώσει και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι δεν μπόρεσαν να επιδώσουν την ρηματική διακοίνωση.

Για τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται κάτι τέτοιο και σαν πρώτο βήμα, όπως είπε είναι ικανοποιητικό. «Αν το διαχειριστούμε σωστά θα δούμε εξελίξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Κύπρος ανησυχεί για θερμό επεισόδιο, ωστόσο, τόνισε: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο με την Κύπρο».