Κουτσούμπας: Η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων της ΕΕ, με ταύτιση φασισμού – κομμουνισμού, είναι απαράδεκτη

Aνήμερα της 9ης Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την περιοδεία του στη Γερμανία με επίσκεψη στο Πρώην Ναζιστικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης στο Νταχάου.

Κατά την είσοδο στο χώρο του Στρατοπέδου ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Σήμερα εδώ από το Νταχάου, Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τιμούμε τον αγώνα εκατοντάδων χιλιάδων, εκατομμυρίων κομμουνιστών, αγωνιστών, όλων των εθνικοτήτων ανάμεσά τους συμπατριώτες μας Έλληνες, που έπεσαν κάτω από το βόλι του φασισμού ή σάπισαν εδώ στα κρεματόρια του Νταχάου, στα κάτεργα του Νταχάου. Εβραίοι, Σοβιετικοί πολίτες, 4.000 εκτελεσμένοι εδώ σε αυτόν τον χώρο, ενώ 20.000.000 έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον χιτλερισμό, στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό.

Και φυσικά ανάμεσα σε αυτούς για τέσσερα χρόνια, εδώ στα κάτεργα, βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Ζαχαριάδης, μια εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, τον οποίο τιμάμε. Θα περάσουμε από τον στρατώνα όπου βρισκόταν, όπως και απ’ όλα τα υπόλοιπα μνημεία αυτής της μεγάλης τραγωδίας τότε, αλλά που κατέληξε σε Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και να “μπήγεται στην καρδιά του φασιστικού τέρατος” η κόκκινη σημαία, το κόκκινο σφυροδρέπανο. Αυτά τιμάμε, οι παλιότερες γενιές να τα θυμούνται, οι νεότερες γενιές για να τα γνωρίζουν, να τα μαθαίνουν και να γίνονται διδάγματα και για το παρόν και για το μέλλον.

Η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων της ΕΕ, όπου ταυτίζει τον φασισμό με τον κομμουνισμό, είναι ανιστόρητη, είναι απαράδεκτη, είναι αυτή που θεριεύει που δίνει τροφή στο “αυγό του φιδιού”, στον φασισμό”.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων τονίζοντας: “Θα ήθελα να πω από εδώ, αυτόν τον ιερό χώρο, ότι συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις από το γερμανικό κράτος και για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και για τις τεράστιες καταστροφές σε υποδομές στη χώρα μας και για τα χιλιάδες θύματα του γερμανικού φασισμού των κατακτητών, αλλά και για την επιστροφή από τη ληστεία, που έκαναν στην Ελλάδα, των μεγάλων και σπουδαίων αρχαιολογικών θησαυρών”.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καταλήγοντας είπε: “Θα τα καταφέρουμε με ΚΚΕ ισχυρό και στις Ευρωεκλογές, εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις δηλαδή στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στους δρόμους του αγώνα εκεί που ανατρέπονται αυτές οι αποφάσεις”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
United Group: Συμφωνία για πώληση της SBB Σερβίας στην e& PPF Telecom
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει σειρά διαλέξεων σε φοιτητές στο Χάρβαρντ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Live: Η τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Ευχάριστα νέα αν έχετε τόση σύνταξη
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ηλεία: Καθηγήτριες καταγγέλλουν εκπαιδευτικό για σεξουαλική παρενόχληση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Η κυβέρνηση είναι ένοχη και παίζει τα ρέστα της για να σωθεί
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αίγυπτος προς Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα μείνουν στη γη τους»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Τέμπη: «Αισθανόμαστε βαρύ το χρέος που πέφτει στους ώμους μας»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου: Παραιτήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου
12 Φεβρουαρίου, 2025