Κουτσούμπας: Παίξατε στον τζόγο την υγεία των πολιτών

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ότι έπαιξε στον τζόγο την υγεία των πολιτών εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Συνεχίζετε να κουνάτε το δάχτυλο στη νεολαία, ρίχνοντάς τα όλα στην ατομική ευθύνη. Αρνείστε να πάρετε μέτρα προστασίας του λαού και της υγείας του, παίξατε στον τζόγο την υγεία του λαού για χάρη του τουρισμού και των μεταφορών, ενώ γνωρίζατε ότι θα έρθει δεύτερο κύμα και ότι δεν θα υπάρξει εμβόλιο», είπε.

Ανεβάζοντας τους τόνους ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, αν θα ζήσουμε αυτό που έζησαν οι γιατροί στην Ιταλία, όπου έφθασαν στο σημείο να επιλέγουν ποιος θα μπει στη ΜΕΘ και ποιος όχι και υποστήριξε πως η πανδημία επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχει πλεόνασμα προσωπικού και ΜΕΘ.

Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό για την γρίπη και καθολικά τέστ για κορονωϊό και σημείωσε πως τα τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν κουρελόχαρτα στους χώρους εργασίας για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

«Τα αντεργατικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν γιατί βρισκόμαστε σε νέα κρίση», είπε και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα «πετσοκόψει» το δώρο των Χριστουγέννων.