Προεκλογική χροιά είχε το “Καλύτερα δεν γίνεται” του Σαββάτου, με τη Ναταλία Γερμανού, η οποία παλαιότερα είχε φιλοξενήσει και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να έχει καλεσμένο τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ο κ. Κουτσούμπας κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει σε ένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας… ένεκα ημέρας:
“Ε, τώρα, τι να σας έλεγα τέτοια μέρα που είναι σήμερα. Αν έλεγα ότι βλέπουμε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας πίστευε κανείς και ο κόσμος θα το θεωρούσε πρωταπριλιάτικο. Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πολιτικές αυτών των κομμάτων που ήταν και κυβερνητικά κόμματα, έχουν κριθεί. Δεν μπορεί ένα κόμμα που ως κυβέρνηση έχει ρημάξει τον κόσμο στην φορολογία, όταν ιδιωτικοποιεί το νερό, όταν υπάρχει ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια, όταν βάζουν τα κοράκια των τραπεζιτών να παίρνουν το σπιτάκι των φτωχών οικογενειών, όταν υπάρχουν αυτά τα ζητήματα, εμείς λέμε ότι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή”.
Μάλιστα, σε ερώτηση για τις προσδοκίες για το κόμμα τους στις προσεχείς εκλογές, ξεκαθάρισε πως “επιδιώκουμε και βλέπουμε ότι θα είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ”
“Γι’ αυτό καταψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών”
Η συζήτηση στράφηκε και σε κοινωνικά ζητήματα, όπως ο γάμος μεταξύ ομοφύλων αλλά και το σύμφωνο συμβίωσης, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να εξηγεί τις θέσεις του ΚΚΕ:
“Δεν είμαστε αντίθετοι στον γάμο ομοφύλων. Δεν καταψηφίσαμε μόνο το σύμφωνο συμβίωσης. Έχουμε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια. Εμείς θεωρούμε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, οι ερωτικές, οι συναισθηματικές, η συμβίωση αυτή δεν μπορούν να στηρίζονται σε καταναγκαστικά μέτρα, με οικονομικά ή άλλα κριτήρια που είναι περασμένων εποχών. Ζητήματα που πρέπει να λύνει ένα ζευγάρι στη συμβίωσή του, όπως είναι η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση, έπρεπε να λύνονται από το ίδιο το κράτος και από το κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα αν είναι παντρεμένος ή όχι, ανεξάρτητα αν έχει ετερόφυλο ή ομόφυλο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Υπάρχουν βέβαια πιο πολύπλοκα ζητήματα όπως τα κληρονομικά, τα οποία πάλι θα μπορούσαν να λυθούν με συμβολαιογραφικές πράξεις. Γιατί να γίνεται με τη μορφή του γάμου ή του συμβόλου; Είμαστε αντίθετοι συνολικά σε αυτή τη λογική και δεν αφορά ομοφοβία, ούτε ετεροφοβία, ούτε τρανσφοβία. Εμείς θεωρούμε ότι το κράτος έχει αφήσει χωρίς κρατική στήριξη τους γονείς, είτε ετερόφυλους είτε ομόφυλους”.