Κουτσούμπας στη συνάντηση με ΠΟΕΔΗΝ: «Άμεσα μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών και επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας»

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ & υπεύθυνος του Τμήματος για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά και η ‘Αντα Τερβόλη, νοσηλεύτρια στο ΚΑΤ, μέλος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας.

Ο Δ. Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, σημείωσε:

«Αυτή η συνάντησή μας γίνεται πραγματικά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα “λόγια τα μεγάλα” και να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού – βοηθητικού προσωπικού, να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Και, βεβαίως, να γενικευτεί το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, που είναι από τα άμεσα -πιστεύουμε- μέτρα που μπορούν να δώσουν κάποια ανακούφιση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που θα συζητήσουμε, βεβαίως, σήμερα σ’ αυτή μας τη συνάντηση.

Σας καλωσορίζω, λοιπόν, ευχόμενος καλή δύναμη, καλή υγεία και καλούς αγώνες, γιατί μόνο με τον αγώνα μπορούμε να επιλύσουμε προβλήματα, να ανοίξουμε ένα δρόμο να πάμε μπροστά».

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ενημέρωσαν για τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε για την Επερώτηση του ΚΚΕ, που συζητείται τη Δευτέρα στη Βουλή, καθώς και για την «ανάγκη οργάνωσης των αγώνων». Επεσήμανε τις «διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την απαξίωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας», σημειώνοντας ότι «αποτελεί στρατηγική επιλογή και της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα Υγείας».

Τόνισε την «ανάγκη μαζικών προσλήψεων προσωπικού, όπως είναι οι προσλήψεις των 6.000 συμβασιούχων σε βοηθητικό προσωπικό, που λήγει η σύμβασή τους στις 31/12/2021, καθώς και των 4.000 επικουρικών που λήγει η σύμβασή τους στις 31/03/2022». Επίσης τόνισε την «ανάγκη ένταξης των υγειονομικών στα ΒΑΕ και την επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «επίδομα – κοροϊδία την εξαγγελία της κυβέρνησης, που εξανεμίζεται την ίδια στιγμή από τη μεγάλη ακρίβεια» και σχολιάζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, υπενθύμισε τις θέσεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας.

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συμπόρευση και συμπαράταξη, μέσα στο κίνημα, την πύκνωση των γραμμών του ΠΑΜΕ.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε σήμερα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ δεσμεύτηκε, αν και είναι βέβαιο και το κάνουν κάθε μέρα με συνεχείς παρεμβάσεις, ότι στηρίζει τους αγώνες μας για την προάσπιση και ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που είναι με έκτακτες μορφές απασχόλησης, για την επίλυση των κλαδικών δίκαιων αιτημάτων» δήλωσε, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος.

«Τα χειροκροτήματα να μετουσιωθούν σε πράξη. Κάθε μέρα χάνονται πάνω από 100 άνθρωποι εξαιτίας των χρόνιων παθογενειών του συστήματος. Πρέπει λοιιπόν να ενισχυθεί το σύστημα και σε ΜΕΘ, αλλά και σε προσωπικό προκειμένου να γίνει καλύτερη διαχείριση της πανδημίας» προσέθεσε.

«Δεν είναι δυνατόν οι υγειονομικοί», σημείωσε, στη συνέχεια, «με τα ψίχουλα ενός έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ να είναι ικανοποιημένοι. Είναι στην πρώτη γραμμή, έχουν γίνει λάστιχο, φορούν τη στολή προστασίας 8 ώρες, λιποθυμούν, ζαλίζονται και δεν μπορούν να πάνε ούτε τουαλέτα, πρέπει να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, να αυξηθούν οι μισθοί και να παίρνουν τα δώρα σε μόνιμη βάση και τα επιδόματα, και όχι έκτακτο επίδομα για να τους βουλώσουν το στόμα», συμπλήρωσε.

«Είμαστε κάθε μέρα στο δρόμο, το ΚΚΕ στηρίζει τις προσπάθειές μας αυτές, αρχής γενομένης από 1η Δεκέμβρη που έχουμε μεγάλη πανυγεινομιική κινητοποίηση και καλέσαμε και τον γγ να έλθει να χαιρετίσει την αγωνιστική μας εκδήλωση» κατέληξε ο Μ. Γιαννάκος.