Κουτσούμπας: Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους

«Δεν περιμέναμε να φτάσει ο Δεκέμβρης για να δούμε πού το πάει η κυβέρνηση. Αλλά τώρα, πρέπει να σημάνουμε συναγερμό μπροστά στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα».

Την επισήμανση έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σήμερα το βράδυ, σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Ανατολικού Ολύμπου, στη Λεπτοκαρυά Πιερίας. «Η κυβέρνηση», συνέχισε, «έρχεται να κάνει πράξη τα πιο τρελά όνειρα της ΕΕ και της εργοδοσίας, μετατρέποντας την κοινωνική ασφάλιση σε «ατομική υπόθεση».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, με το ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, «οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν για παροχές που μπορεί να μην πάρουν ποτέ και θα καλούνται να ζήσουν με την εθνική σύνταξη, η οποία δεν θα αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη και όσο δουλεύουν, θα ταΐζουν με ασφάλιστρα τα κοράκια της υγείας και της πρόνοιας».

Ο κ.Κουτσούμπας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το επόμενο διάστημα «θα έχουμε συντονισμένη πλύση εγκεφάλου, ιδιαίτερα για τους νέους εργαζόμενους, για τα δήθεν οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης» καθώς ήδη «μεγάλοι όμιλοι διαφημίζουν στους εργαζομένους τους, διάφορες εταιρίες και ασφαλιστικά πακέτα».

-Ad-