Κρήτη: Αυξήθηκαν οι ασθενείς με κορονοϊό στις εντατικές

Αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό στις Μονάδες Εντατικές Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης παρατηρείται σήμερα, Πέμπτη (25/02/2021), σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο οπότε και νοσηλεύονταν συνολικά 10 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti σήμερα, το σκηνικό αυτό έχει αλλάξει καθώς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, νοσηλεύονται 14 ασθενείς στις ΜΕΘ του νησιού, εκ των οποίων οι 11 είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα σήμερα στα νοσοκομεία νοσηλεύονται συνολικά 77 ασθενείς με κορoνοϊό εκ των οποίων οι 63 σε κλινικές κόβιντ.

Το μεγαλύτερο βάρος “σηκώνει” το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου συνολικά νοσηλεύονται 30 ασθενείς εκ των οποίων οι 24 στην κλινική covid και οι υπόλοιποι 6 στη ΜΕΘ και όλοι είναι διασωληνωμένοι.

Ακολουθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στο οποίο, σε σχέση με την προηγούμενη Παρασκευή, παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με κορoνοϊό.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, την Παρασκευή 19 Φεβαρουαρίου νοσηλεύονταν συνολικά 10 ασθενείς ενώ σήμερα, νοσηλεύονται 22 εκ των οποίων οι 6 στη ΜΕΘ κόβιντ (τρεις από αυτούς διασωληνωμένοι) και οι υπόλοιποι 16 στην κλινική. “Έχουμε μεγάλη αύξηση στους ασθενείς με κορωνοϊό, ο αριθμός τα λέει όλα. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί” σχολίασε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι αυτό του Ρεθύμνου όπου συνολικά σήμερα, νοσηλεύονται 15 ασθενείς εκ των οποίων οι 14 σε κλινική covid και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο των Χανίων νοσηλεύονται 6 ασθενείς, όλοι σε κλινική covid.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται 3 ασθενείς εκ των οποίων οι δύο στην κλινική και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ενώ στο νοσοκομείο της Σητείας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική covid.

Τέλος, στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό.