mega

Κρήτη: Αυτός είναι ο 37χρονος Παλαιστίνιος που συνελήφθη ως μέλος της Χαμάς

Την Πέμπτη, 11 Ιουνίου θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 37χρονος Παλαιστίνιος, μέλος της Χαμάς, ο οποίος συνελήφθη στην Κρήτη και κατηγορείται ότι ετοίμαζε βομβιστική επίθεση.

Σε φωτογραφικό ντοκουμέντο που έφερε στο φως το MEGA αποτυπώνεται ο 37χρονος πριν από περίπου έναν χρόνο στο αεροδρόμιο, λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαλαισία και το στρατόπεδο εκπαίδευσης που διατηρεί εκεί η Χαμάς. Το δεύτερο ταξίδι φέρεται να έγινε τον Αύγουστο του 2025 όταν οο 37χρονος εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 37χρονος ετοίμαζε χτύπημα κατά ισραηλινού στόχου και ότι δεν ενεργούσε μόνος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, ο Παλαιστίνιος είναι πιθανόν να ανήκε σε δίκτυο που σχεδίαζε μαζικά χτυπήματα στην Ευρώπη.

Συγκάτοικος του 37χρονου που έχει καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική, υποστηρίζει ότι ο επίδοξος τρομοκράτης διατηρούσε χαμηλό προφίλ όσο διέμενε στην Αθήνα.

«Ο Μ. ήταν κλειστός άνθρωπος, δεν έβγαινε από το σπίτι όταν ερχόταν στην Αθήνα. Το καλοκαίρι πήγαινε για δουλειά στην Κρήτη, σε κουζίνα ξενοδοχείου, μου έλεγε. Δεν ήξερα πού ήταν μπλεγμένος. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, μου είχε πει ότι ήταν πριν στη Γερμανία, αλλά απέρριψαν το αίτημά του για άσυλο», ανέφερε ο συγκάτοικός του.