Κρήτη: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού 18χρονης

Τα πρώτα στοιχεία στην υπόθεση βιασμού μίας 18χρονης από 44χρονο ασθενή, στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, δίνουν μια διαφορετική τροπή σε όσα καταγγέλει η νεαρή κοπέλα.

Η κοπέλα στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι βιάστηκε μέσα στο νοσοκομείο, από έναν 44χρονο άνδρα που επίσης νοσηλεύεται στην ίδια κλινική.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε από χειρουργό και γυναικολόγο η 18χρονη ασθενής δεν δείχνουν ότι έπεσε θύμα βιασμού, όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής, Αλέξανδρος Βγόντζας.

«Με βάση την χειρουργική και γυναικολογική εξέταση από έμπειρους γιατρούς, απομακρύνεται το ενδεχόμενο του βιασμού. Περιμένουμε όμως και την ιατροδικαστική έκθεση», είπε ο κ. Βγόντζας.

Ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ σε δηλώσεις του στην ΚΡΗΤΗ TV είπε ότι η καταγγελία για βιασμό, έγινε χθες το πρωί μετά την πρωινή επίσκεψη στους ασθενείς.

«Ειδοποιήσαμε την εισαγγελία που έπραξε τα δέοντα. Διατάχθηκε ανάκριση και η αστυνομία πήρε καταθέσεις. Η 18 χρονη ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική. Επιπλέον από ιατρικής και ηθικής ευθύνης, μαζί με τους συνεργάτες μου πραγματοποιήσαμε έρευνα, καθώς η εντύπωση μου ήταν ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση βιασμού, αλλά μιας ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς μεταξύ ενηλίκων» τόνισε ο κ. Βγόντζας.

Ο 44χρονος, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, όταν προσήχθη στην Ασφάλεια Ηρακλείου ισχυρίστηκε ότι «ζήτησε μόνο να δει τα απόκρυφα σημεία της» και πως ότι έγινε, έγινε με την συναίνεση της κοπέλας.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη. Μετά την απολογία του ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.