Κρήτη: «Η Νικολέτα έλεγε ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις γύρω από τον θάνατο της 17χρονης Νικολέτας στην Κρήτη.

Απόμακρη και απομονωμένη σαν κάτι να τη βασάνιζε περιγράφεται από τους συμμαθητές της η 17χρονη Νικολέτα, που σκοτώθηκε την περασμένη Πέμπτη, πέφτοντας από γέφυρα στον ΒΟΑΚ της Κρήτης, με τις Αρχές να στρέφονται προς το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Μια από τις συμμαθήτριές της, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «LIVE News», αναφέρει: «Το έλεγε μόνη της, αλλά εγώ της έλεγα πάντα: “τι βλακείες είναι αυτές που λες;”. Έλεγε: “θα αυτοκτονήσω“». Η ίδια συμμαθήτριά της αναφέρει για τη μέρα που η Νικολέτα έφυγε από το σχολείο: «Είχε έρθει κανονικά εκείνη την ημέρα. Φώναζε και ούρλιαζε: “Γιατί τους βοηθάτε όλους και εμένα όχι; Γιατί να αδικηθώ εγώ;”. Του έλεγε: “Είστε της εκκλησίας και με αδικήσατε”. Εμείς είχαμε κανονίσει με τον διευθυντή να έρθει το λεωφορείο πιο νωρίς, για να πάμε σπίτια μας. Μας είπε: “Φύγετε, θα φύγω με του Γυμνασίου».

Μιλώντας στο MEGA, πατέρας συμμαθήτριας της 17χρονης επιβεβαιώνει ότι τους είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο αυτοχειρίας. «Είπε χαριτολογώντας η κοπέλα ότι θα αυτοκτονήσει. Μια φορά και μοναδική το είχε πει. Πρέπει να ψαχτεί η οικογένεια. Μήπως είχε πίεση από το σπίτι… Ήταν ένα κορίτσι λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Ήταν διαφορετικός ο χαρακτήρας της. Δεν ταίριαζε με κάποια παιδιά από το σχολείο και δεν έκαναν παρέα. Εμένα με πείραξε αυτό που έκανε ο δεσπότης, αυτό που έκανε για μένα ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία. Δεν είχε πειράξει άνθρωπο».

Άλλη συμμαθήτριά της αναφέρει για τη σχολική εκδρομή στην Πράγα: «Στην Πράγα ήμασταν πολλοί μαζί. Ποτέ δεν τις είπαμε: “μην έρθεις κάπου”. Κάναμε τόσες παρέες, δεν της είπαμε “φύγε”. Εκείνη δεν ήθελε ποτέ να έρθει μαζί μας. Πήγαμε ο καθένας μας από δύο φορές τουλάχιστον να της πούμε «Έλα!», αλλά δεν ήθελε. Εν τέλει δεν ήρθε ποτέ και σε όλη την Πράγα δεν ήθελε ποτέ. Πήγαινε μόνη της. Και πέρσι στη Θεσσαλονίκη, έφευγε 2 η ώρα το βράδυ μόνη της».

Από την πλευρά της, η αδερφή της 17χρονης Νικολέτας διαψεύδει τις συμμαθήτριές της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιος σας πείραζε στο σχολείο, θα θέλατε να κάνετε παρέα με αυτά τα άτομα; Σήμερα στο σχολείο ήρθε ένα νεαρό αγόρι, μου είπε: “Πάλι καλά που αυτοκτόνησε” και με έβριζε. Αυτό δεν είναι bullying; Όλα αυτά γίνονται για το bullying. Τώρα αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Αυτό που λένε τα παιδιά είναι ψέματα. Ήθελε να διαγραφεί ακόμα και από την ομαδική συνομιλία, γιατί δεν μπορούσε άλλο. Η Νικολέτα δεν μιλούσε ποτέ μ’ αυτά τα άτομα. Στην Πράγα η Νικολέτα δεν ήθελε να πάει μαζί τους: καπνίζανε, πίνανε και βρίζανε. Μη σας πω τι άλλο κάνανε με τους άντρες… Γι’ αυτό δεν ήθελε η Νικολέτα να πάει μαζί τους. Εγώ ήμουν μαζί της με βιντεοκλήση. Όσο μπορούσα στην Πράγα την υποστήριζα. Ήταν όνειρό της να πάει στην Πράγα. Αυτοί την παρατήσανε και πηγαίνανε και πίνανε».