Κρήτη: Πώς ξεκίνησε το άγριο επεισόδιο με θύμα τον 49χρονο Ελληνοκαναδό

Βίντεο από το πώς ξεκίνησε το αδιανόητο περιστατικό βίας που συνέβη στην Κρήτη τα ξημερώματα της Τρίτης (16/07) με θύμα έναν 49χρονο Ελληνοκαναδό έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Τα πλάνα καταγράφουν πώς ακριβώς ξεκίνησε το επεισόδιο με την παρέα των Kρητικών και τον 49χρονο τουρίστα -κρητικής καταγωγής- που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό σε μπαρ του Ηρακλείου. Όπως φαίνεται στο βίντεο του Cretalive.gr, όλα ξεκίνησαν από μία λάθος κίνηση με την κάφτρα του τσιγάρου ενός Κρητικού, με αποτέλεσμα ο τουρίστας να καταλήξει στο νοσοκομείο κάνοντας 60 ράμματα στο κεφάλι του.

Την στιγμή που περνάει ο Ελληνοκαναδός, ο νεαρός φέρεται να γέρνει λίγο να μιλήσει σε φιλικό πρόσωπο, με αποτέλεσμα το τσιγάρο του να ακουμπήσει τον άνδρα που περνούσε ακριβώς πίσω του για να βγει έξω.

Ο Ελληνοκαναδός κάνει κίνηση να φύγει, όμως τελικά γυρίζει πίσω και κατευθύνεται προς το μέρος του. Τότε πια αρχίζουν να μαζεύονται γύρω τους και άλλα πρόσωπα και από τις δύο πλευρές. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα εκατέρωθεν (η 41χρονη Ισλανδή μπαίνει επίσης στη μέση) και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, όπου η παρέα των νεαρών ξυλοκόπησε άγρια τον 49χρονο.

Ο 49χρονος έκανε 60 ράμματα στο κεφάλι.

«Η ταυτοποίηση από τις Αρχές είναι πάρα πολύ εύκολη για αυτό το περιστατικό»

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Το θέμα είναι η απάθεια της κοινωνίας και το πιο ανησυχητικό είναι η βιντεοσκόπηση. Δεν γίνεται σε κάθε πλατεία να υπάρχει παρουσία αστυνομικών με τον ενδεχόμενο να γίνει καβγάς».

Ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας, σχολίασε:

«Η ταυτοποίηση από τις Αρχές είναι πάρα πολύ εύκολη για αυτό το περιστατικό. Μετά την ταυτοποίηση υπάρχουν τα εντάλματα σύλληψης και ακολουθεί η προσαγωγή στον ανακριτή. Όπως φαίνεται από το βιντεοληπτικό υλικό, οδηγεί στη δίωξη για κακούργημα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού».