Κρήτη: Σοκάρουν οι διάλογοι για το διπλό συμβόλαιο θανάτου

Οι τρεις κατηγορούμενοι θα απολογηθούν τη Δευτέρα οπότε και θα επιχειρήσουν να αντικρούσουν τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος τους.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες με το συμβόλαιο θανάτου στην Κρήτη όπου επιχειρηματίας προσέλαβε Παλαιστίνιο υπάλληλό του προκειμένου να εκτελέσει τον Ισραηλινό συνέταιρό του και την εν διαστάσει σύζυγό του κάτι το οποίο απετράπη την τελευταία στιγμή.

Τα όσα ήρθαν στο φως για το συμβόλαιο θανάτου στην Κρήτη δεν έχουν προηγούμενο. Θα τους σκότωνε και στη συνέχεια θα τους περιέλουζε με οξύ για να τους εξαφανίσει βάζοντας τους σε ένα λάκκο που είχε ήδη σκάψει. Ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είχε φροντίσει μάλιστα και για το άλλοθί του.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία του εντολέα της δολοφονίας και του εκτελεστή τα λόγια σοκάρουν. Τους διαλόγους έχει καταγράψει ο 24χρονος Παλαιστίνιος, οι οποίος είχε προσληφθεί για να κάνει την δολοφονία.

-«Πόσες σφαίρες θέλεις στον καθένα; Έξι έχω βάλει μέσα» φέρεται να λέει ο Παλαιστίνιος

-41χρονος: «δε με νοιάζει, κάνε ό,τι θες»

-Παλαιστίνιος: «ποιος θέλει να είναι πρώτος;»

-41χρονος: «Πρώτα ο Ισραηλινός»

Ο νεαρός άνδρας έμελλε να παίξει κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση και από «στρατολογημένος» εκτελεστής, εμφανίζεται τελικά ως «σωτήρας» των δύο …μελλοθάνατων.

Ο 24χρονος Παλαιστίνιος ήταν πια βέβαιος ότι θα είναι το τρίτο πτώμα της υπόθεσης αφού ήταν πλέον σε γνώση του όλο το σχέδιο που είχαν καταστρώσει, όπως υποστηρίζει, οι κατηγορούμενοι για να δολοφονήσουν σύζυγο και συνέταιρο. Φοβόταν ότι δεν θα τον άφηναν ζωντανό. Θα ήταν ο επόμενος που θα σκότωναν γι’ αυτό τού παρήγγειλαν, όπως εκτιμά, να αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα οξέος για να «διαλύσει» τα πτώματα πριν σκάψουν τους λάκκους, τα θάψουν και τα τσιμεντώσουν, όπως έχει ήδη γράψει το Cretalive, στο πλαίσιο αποκαλυπτικού ρεπορτάζ.

Ο 41χρονος σύζυγος, ο κουμπάρος και ένας ακόμα φίλος τους φέρονται να είχαν συμπράξει από κοινού ώστε να βγάλουν από τη μέση την 39χρονη, σύζυγο του 41χρονου, και τον Ισραηλινό επιχειρηματία-επενδυτή με τον οποίο συνεργάζονταν το ζευγάρι πάνω σε ένα πρότζεκτ τουριστικού χαρακτήρα. Το επενδυτικό πλάνο ήταν η αγορά μεγάλης έκτασης στο νότιο Ρέθυμνο με πισίνες, μπαρ και τροχοβίλες.

Ο Ισραηλινός θα έβαζε το κεφάλαιο και τις διαδικασίες όλες θα τις «έτρεχε» το ζευγάρι, η σχέση του οποίου όμως είχε καταστεί πια προβληματική. Περιγράφονται εντάσεις, καυγάδες και διαπληκτισμοί μπροστά στα παιδιά ή σε τρίτους.

Ο Παλαιστίνιος που διατηρούσε φιλικές και εργασιακές σχέσεις και με τους τρεις, το ανδρόγυνο και τον Ισραηλινό, προσποιήθηκε ότι συναινεί στο «συμβόλαιο θανάτου» με δέλεαρ 50.000 ευρώ που θα τον βοηθούσαν να φυγαδεύσει την οικογένεια του από τη Γάζα, επιπλέον καταγγέλλει ότι απειλήθηκε ευθέως με ένα καλάσνικοφ να τον πιέζει στο πίσω μέρος της κεφαλής του. Στην πραγματικότητα όμως «ροκάνιζε» χρόνο για να ειδοποιήσει την 39χρονη και τον Ισραηλινό, ενώ το πιο «καυτό» στοιχείο όλων είναι το καταγεγραμμένο περιεχόμενο των συνομιλιών, το οποίο και θα αξιολογηθεί αρμοδίως από τις δικαστικές Αρχές.

Σήμερα, Παρασκευή (14.06.2024), η 39χρονη σύζυγος και ο Ισραηλινός επενδυτής, θα καταθέσουν στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, στο Ρέθυμνο, ενώ το ηχητικό ντοκουμέντο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ποινική έκβαση της υπόθεσης.