Κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο της Αθήνας

Κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε σχολείο στην Καλλιθέα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, ο εκπαιδευτικός ενημέρωσε το σχολείο που εργαζεται ότι είναι θετικός στον Covid-19. Ο συγκεκριμένος κόλλησε από τη σύζυγό του τον ιό.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια του σχολείου, προσπαθούσε να μάθει από τους φορείς τι πρέπει να κάνει, αν θα πρέπει να κλείσει το σχολείο, αν θα πρέπει να γίνει απολύμανση, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Όπως καταγγέλλθηκε, η διευθύντρια δεν έλαβε καμία απάντηση από τις αρχές. Έτσι, με ευθύνη της έκλεισε το σχολείο.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής τρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στους εκπαιδευτικούς, οι δύο εκ των οποίων είναι σε εργαζόμενους σε ιδιωτικά σχολεία.

Σκέψεις για επαναφορά του θεσμού του βοηθού επιβάτη

Τη σκέψη για επαναφορά του θεσμού του βοηθού επιβάτη εξετάζει η ηγεσία του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Προκειμένου να σταματήσει ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, κάτι που αποτελεί εφαλτήριο διασποράς, στο υππυργείο σκέπτονται να επιστρεψει ο θεσμός σε κεντρικές στάσεις λεωφορείων που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.

Ακόμα, επίκειται σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου κάποιες περιφερειακές γραμμές που εκτελούνται από την ΟΣΥ, να γίνουν σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, ώστε να απελευθερωθούν οδηγοί και λεωφορεία και να χρησιμοποιηθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Με αυτή τη σύμπραξη το υπουργείο θα κερδίσει 203 λεωφορεία και 500 οδηγούς, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν σε δρομολόγια του κέντρου.

Πληροφορίες MEGA

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύρος-Βουτσίνος: «Έλαβα αγωγή απ’το Κράτος ότι μου παίρνει τα κτήματα γιατί λέει δεν μου ανήκουν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Τραμπ – Ζελένσκι: «Δεν είναι σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
21 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Βρέθηκαν τρία καταγραφικά από την διαδρομή που ακολούθησε ο 39χρονος
21 Φεβρουαρίου, 2025
Ηράκλειο: Πήρε προαγωγή ο ψυχίατρος που είχε εξετάσει τον 33χρονο που παρέσυρε με το όχημά του την άτυχη Ράνια
21 Φεβρουαρίου, 2025
Μαγνησία: Πειθαρχική δίωξη στον διευθυντή σχολείου όπου μαθητής τραυμάτισε συμμαθητές του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εurobasket 2025: Η Εθνική… άλωσε στην παράταση 93-89 την Τσεχία και πέρασε στα τελικά με υπογραφή Παπαπέτρου και Τολιόπουλου
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση με μαχαίρι στο μνημείο Ολοκαυτώματος του Βερολίνου – Ένας σοβαρά τραυματίας
21 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα για Μερτς, δεύτερη δύναμη το AfD – Τρίτος ο Σολτς σύμφωνα με δημοσκόπηση
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη άντρας κοντά στον ΟΣΕ Οινοφύτων – Επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα σε γυναίκες
21 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: Μέχρι πότε θα κρατήσει ο ισχυρός παγετός – Το Σάββατο η πιο κρύα ημέρα του φετινού χειμώνα
21 Φεβρουαρίου, 2025