Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» στον αριθμό – Εξετάζονται 2 νέα μέτρα

Ο κορονοϊός… σφυροκοπά τη χώρα μας, το ΕΣΥ «γονατίζει», τα κρούσματα σταθερά στα ύψη.

Για ακόμη μία ημέρα, ο αριθμός που θα ανακοινωθεί θα είναι αρκετά μεγάλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ αναμένεται να ανακοινώσει περίπου 2.300 κρούσματα, με την Αττική να είναι αυτή που «βράζει».

Ο συγκεκριμένος αριθμός, όχι μόνο δεν επιτρέπει σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς, αντίθετα βάζει στο τραπέζι νέα, πιο σκληρά, μέτρα.

Εισήγηση για lockdown με καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας – Στο «μάτι» και ο κωδικός «6»

Η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού συζητήθηκε εκτενώς όπως και “έξυπνα” μέτρα που θα αλλάξουν αυτή την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα. Ειδικά για την Αττική συζητήθηκε πως θα γίνουν πιο αποτελεσματικά τα μέτρα με δεδομένο και την κόπωση του κόσμου.

Σύμφωνα με το OPEN, πάντως, η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, για τουλάχιστον 2-2,5 εβδομάδων.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση εξετάζεται η κόπωση του κόσμου και κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Αναφορικά, τώρα, για ποιο είναι το σκληρό μέτρο… Ενα 15νθημερο lockdown, όπως το πρώτο του περασμένου Μαρτίου, με πλήρη και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, με στόχο να ανακοπεί η μετάδοση του ιού.

Το παραπάνω σενάριο φαίνεται ότι δεν το βλέπει με καλό μάτι η κυβέρνηση, η οποία θα ήθελε άνοιγμα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Πιθανό «μαχαίρι» στον κωδικό 6 και η μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο

Ένα ακόμη μέτρο που εξετάζεται είναι να μπει «φρένο» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εξετάζουν επιπλέον μέτρα για το λεκανοπέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, συζητείται το ενδεχόμενο οι πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιούν τον κωδικό 6 στο 13033 μόνο για μετακινήσεις εντός του δήμου τους.

Και αυτό επειδή το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού.

-Ad-