Κρούσματα σήμερα: Νέα «έκρηξη» – Αυτά τα μέτρα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί αυστηρό lockdown σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Απομακρύνεται το γενικό «λουκέτο» στη χώρα. Όλα τα μέτρα που εξετάζονται.

Τα κρούσματα κορονοϊού, που ξεπερνούν τα 2.000 καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, ενώ σήμερα αναμένεται να έχουμε νέα… έκρηξη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα φτάσουν τα 2.500. 

Πολύωρη, όπως αναμενόταν, είναι η σύσκεψη των ειδικών, οι οποίοι εξετάζουν τα επόμενα βήματα προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία στη χώρα.

Τι έχει «κλειδώσει» μέχρι στιγμής

Απομακρύνεται το γενικό «λουκέτο» στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής υπάρχουν εισηγήσεις για σκληρό lockdown σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ προτείνεται επίσης να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα. Είναι μια πρόταση που στοχεύει στον έλεγχο της ενδοοικογενειακής μετάδοσης.

Αλλαγές στον κωδικός «6»

Στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται περιορισμός ή και απαγόρευση των μετακινήσεων από Δήμο σε Δήμο, εκτός εάν συντρέχουν πολύ συγκεκριμένοι λόγοι.

Δηλαδή το SMS στο 13033 με κωδικό 6 να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο πολίτης μόνο εντός των ορίων του δήμου του.

Δηλαδή να μην ισχύει για μετακινήσεις με αυτοκίνητα και μηχανάκια από δήμο σε δήμο αλλά μόνο για όσους μετακινούνται με τα πόδια. Εφόσον ισχύσει το συγκεκριμένο μέτρο οι πολίτες θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό «6» για βόλτα με το κατοικίδιο μόνο κοντά στο σπίτι τους και το ίδιο θα συμβεί με την άσκηση.

Τι αλλάζει στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Όπως όλα δείχνουν για τα καλά στο τραπέζι της συζήτησης είναι η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 και η επέκταση του μέτρου έως τις 21:00 όλες τις ημέρες.

Όπως εκτιμάται, μπορεί το μέτρο να εφαρμόστηκε, ωστόσο παρατηρήθηκε συνωστισμός όλες τις υπόλοιπες ώρες, σε σούπερ μάρκετ, πάρκα και παραλίες, ενώ φαίνεται πως συνδέεται και με τις κρυφές συναθροίσεις με πολίτες να χρησιμοποιούν τον κωδικό 4 στα SMS στο 13033.