Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο «μαύρο» ρεκόρ – Εφιαλτικά τα νούμερα

Τριπλό αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η χώρα μας την Πέμπτη (12/11), με την κατάσταση πλέον να είναι τραγική και το φόβο να μεγαλώνει.

Ο ΕΟΔΥ χθες (12/11) ανακοίνωσε τα τραγικότερα στατιστικά στοιχεία από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας, με 3.316 νέα κρούσματα, 50 νεκρούς και 310 άτομα διασωληνωμένα. Το Σύστημα Υγείας έχει φτάσει στα όρια του και οι προειδοποιήσεις από ειδικούς, γιατρούς και νοσηλευτές είναι πλέον πιο σημαντικές από ποτέ.

Οι ΜΕΘ πλέον είναι σχεδόν γεμάτες στις περισσότερες πόλεις και όσο περνούν τα 24ωρα υπάρχει ο φόβος πως θα γεμίσουν με διασωληνομένους ασθενείς. Άπαντες στο ΕΣΥ βρίσκονται σε συναγερμό, καθώς οι αριθμοί δείχνουν πως τα επόμενα 24ωρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπεράσει τα 4.000, ενώ θα γεμίσουν και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παγώνη: Αν δεν μειωθούν τα κρούσματα άμεσα τα πράγματα είναι σοβαρά όσο δεν φαντάζεστε

«Καμπανάκι» χτύπησε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη για την διασπορά του κορονοϊού στην χώρα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η κυρία Παγώνη τόνισε πως η κατάσταση με το lockdown είναι οριακή και ούτως ή άλλως θα επηρεάσει ψυχολογικά τον πληθυσμό. Είπε δε πως τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν άμεσα.

«Εάν δεν πέσουν τα κρούσματα μετά το επόμενο Σαββατοκύριακο, τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από όσο μπορείτε να φανταστείτε», είπε και συνέχισε λέγοντας πως η μείωση πρέπει να έλθει γιατί «δεν είναι λύση ο εγκλεισμός, ούτε να παίρνει ο πληθυσμός αντικαταθλιπτικά για να αντιμετωπίσει τις συνέπειές του».

Οι περιοχές με τριψήφια νούμερα στα κρούσματα
Την Πέμπτη (12/11), εντοπίστηκαν σε 6 διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της χώρας τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν: 828 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 756 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, 101 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, 160 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, 194 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, 105 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ (12/11)

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη (12/11) ανακοινώθηκαν 3.316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66.637, εκ των οποίων το 54,1% είναι άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 4.587 (6,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.773 (26,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δεύτερο αρνητικό ρεκόρ, ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς 310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Εξ αυτών 88 (28,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σημειώνεται, ότι 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τρίτο τραγικό ρεκόρ που καταρρίφθηκε σήμερα αυτό που αφορά στους νεκρούς, καθώς καταγράφηκαν 50 ακόμη θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται στους 959 στην Ελλάδα. Εξ αυτών, οι 387 (40,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
11 Μαρτίου, 2025
Κουτσούμπας: Ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, η δίκαιη λαϊκή οργή δεν μπορεί να «νοθευτεί»
10 Μαρτίου, 2025
Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού
10 Μαρτίου, 2025
Ματ Ντέιμον για «Οδύσσεια»: «Τα γυρίσματα πάνε πολύ καλά»
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Ελλάδος: Με Καρέτσα οι κλήσεις του Γιοβάνοβιτς για τα playoffs του Nations League
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο: «Κενές οι κατηγορίες της Δύσης περί ρωσικής δολιοφθοράς στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ»
10 Μαρτίου, 2025
ΕΛ.ΑΣ: 265 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία την τελευταία εβδομάδα
10 Μαρτίου, 2025
Μακρόν: «Απροκάλυπτες ρωσικές προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας»
10 Μαρτίου, 2025
Κανάκης για Οικονόμου: «Δεν έχει ειπωθεί πιο απάνθρωπο σχόλιο απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία»
10 Μαρτίου, 2025
Στις 18 Μαρτίου η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εξοπλιστικά
10 Μαρτίου, 2025