Ξάδερφος Ρομά: «Δεν είδατε τίποτα ακόμα» – Γκελεστάθη (ΝΔ): «Αδικαιολόγητα καφριλίκια»

Σφοδρά επεισόδια σημειώνοντα τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Ρομά και αστυνομικών μετά την είδηση για τον πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

«Ζητάμε το αυτονόητο. Να τιμωρηθεί ο δολοφόνος από την ελληνική Δικαιοσύνη» τόνισε ξάδελφος του νεαρού, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» το πρωί της Πέμπτης (08.12.2022).

Ο ξάδελφός του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, είπε επίσης ότι «δεν είδατε τίποτα ακόμα, αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός». «Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό» προειδοποίησε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση του 16χρονου σημείωσε ότι «είναι σοβαρή και οι πιθανότητες είναι πολύ ελάχιστες. Η οικογένειά του είναι σε άσχημη κατάσταση. Για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι».

Σχετικά με το περιστατικό τόνισε ότι «το παιδί έπινε με τους φίλους και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του και λέει «παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι». Αν ήταν κάποιος άλλος και όχι Ρομά δεν θα το είχαν κάνει. Επειδή ήταν Ρομά τον πυροβόλησαν. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Τον είδε ο υπάλληλος ότι ήταν παιδάκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η γυναίκα του είναι από όλους σε χειρότερη κατάσταση. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα, κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε. Μας λένε οι γιατροί δεν έχουμε ελπίδες. Πήγαν να το σκοτώσουν το παιδί. Για 20 ευρώ έριξαν μια σφαίρα στο κεφάλι».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:



Γκελεστάθη (ΝΔ): «Αδικαιολόγητα καφριλίκια»

Η τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννα Γκελεστάθη μίλησε για την υπόθεση του 16χρονου Ρομά που δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικό σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη κι αφού εξέφρασε την «απεριόριστη θλίψη» της για το γεγονός ότι «ένα παιδί βρίσκεται διασωληνωμένο με μια σφαίρα στο κεφάλι», έκανε λόγο για μία υπόθεση που έχει «αρχή, μέση και τέλος και θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη». Ακολούθως επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι επενδύει στην υπόθεση για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

«Κάποιοι μπορεί να θέλουν να ξεφύγει η κατάσταση και να επενδύουν στο να ξεφύγει», είπε αναφερόμενη στα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει ανά τη χώρα από τους διαμαρτυρόμενους Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν πρόκειται να γίνει».

Πρόσθεσε πως πρόκειται για «ένα μεμονωμένο περιστατικό που δεν δικαιολογεί αυτές τις καταστάσεις. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πογκρόμ εναντίον των Ρομά, ούτε έχουμε ρατσιστική αντιμετώπιση από την Αστυνομία» τόνισε κι εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Προφανώς αυτή την κατάσταση κάποιοι επιχειρούν να την πυροδοτήσουν για να την εκμεταλλευτούν πολιτικά. Και ειδικά η αξιωματική αντιπολίτευση που δεν της βγαίνει κανένα αφήγημα, τραβάει από τα μαλλιά ό,τι βρει».




Για τις εξεγέρσεις των Ρομά είπε: «Ουδείς μπορεί να νομιμοποιείται να παίρνει τον νόμο στα χέρια του στο όνομα της Δικαιοσύνης και να κάνει τα καφριλίκια που βλέπουμε τρεις μέρες τώρα. Δεν είναι οι Ρομά θύματα ρατσιστικής αντιμετώπισης από την Αστυνομία. Δεν υπάρχει καμία ρατσιστική διάθεση εναντίον τους, αλλά ταυτόχρονα και καμία ασυλία» κατέληξε η κυρία Γκελεστάθη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.