Ξανθός: Η ενδυνάμωση του ΕΣΥ απαιτεί σχέδιο για 15.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Κριτική στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση των γιατρών στις ΜΕΘ, ασκεί με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η εξαγγελία δημιουργεί ανισότητα μεταξύ των γιατρών» και ακολούθως ότι «η αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων και η ενδυνάμωση του ΕΣΥ απαιτεί σχέδιο για 15.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού».

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνιστούν κατά τον κ. Ξανθό, «άλλη μια εξαγγελία του πρωθυπουργού χωρίς σοβαρό αντίκρισμα και με αποκλειστικά επικοινωνιακή στόχευση, την ώρα που η υγειονομική κρίση είναι εκτός ελέγχου.

Οι επικουρικοί γιατροί που έχουν προσληφθεί σε ΜΕΘ στη διάρκεια της πανδημίας, είναι ελάχιστοι. Η προκήρυξη λοιπόν μόνιμων θέσεων δεν μπορεί να αφορά μόνο αυτούς τους γιατρούς, αλλά όλους τους χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς κάθε ειδικότητας που χρόνια τώρα στηρίζουν το ΕΣΥ και έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Αλλιώς η εξαγγελία αυτή του πρωθυπουργού, δημιουργεί μια προκλητική ανισότητα στη μεταχείριση ανθρώπων της ‘πρώτης γραμμής’, ειδικά όσων υπηρετούν στα ΤΕΠ, στις κλινικές covid, στα αναισθησιολογικά τμήματα, στις παιδιατρικές κλινικές, στα εργαστήρια και συμβάλλουν καθημερινά στην αξιοπρεπή φροντίδα των ασθενών με covid».

Καταλήγοντας, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση έχει ‘δυσανεξία’ απέναντι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

-Ad-