Ξεκινά η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Ενώπιον του Α’ Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών ξεκινά τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου (πρώτη στο οικείο πινάκιο του δικαστηρίου) η δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Ένας 20χρονος Αλβανός κι ένας 21χρονος Έλληνας είναι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό.

Αξιό μνείας είναι το γεγονός ότι ο ποινικολόγος, Άκης Δημητριάδης, δεν θα παρασταθεί στη δίκη ως συνήγορος υπεράσπισης του τελευταίου και την υπεράσπισή του έχει αναλάβει αποκλειστικά ο δικηγόρος Αθηνών, Θεόδωρος Μαντάς. Ως συνήγοροι υπεράσπισης του 20χρονου θα παρασταθούν οι δικηγόροι Ρόδου, Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Κυπραίος.

Ως συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας θα παρασταθούν οι δικηγόροι, Αλέξης Κούγιας και Ευάγγελος Γκιουγκής.

Θεωρείται βέβαιο ότι η δίκη δεν θα ολοκληρωθεί αύριο και ότι θα διακοπεί για άλλη ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι έχουν μεταχθεί από την Πέμπτη στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου και παρέμειναν επί τριήμερο σε απομόνωση και κάτω από αυξημένα μέτρα επιτήρησης και προστασίας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια από συγκατηγορούμενούς τους, ενώ σήμερα πρόκειται να μεταφερθούν στο Μεταγωγών Αθηνών.

-Ad-