Ξεκινούν οι πληρωμές συντάξεων: Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Ξεκινά αύριο η καταβολή των συντάξεων στα Ταμεία για τον μήνα Απρίλιο με βάση την απόφαση της κυβέρνηση να διαφοροποιήσει τις ημερομηνίες πληρωμής στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα για να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού των συνταξιούχων στις τράπεζες λόγω κορoνοϊού.

Ειδικότερα, οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων έχουν ως εξής:

– Οι συντάξεις μη μισθωτών, δηλαδή ελεύθερων επαγγελματιών ΟΑΕΕ, αυτοαπασχολουμένων ΕΤΑΑ και αγροτών ΟΓΑ θα καταβληθούν αύριο (24 Μαρτίου).

– Οι αντίστοιχες του Δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Μαρτίου.

– Οι συντάξεις ΙΚΑ, ΔΕΚΟ – τραπεζών, ΝΑΤ, στις 30 Μαρτίου.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», ότι την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το επίδομα ενοικίου, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, η σύνταξη και το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, το επίδομα ομογενών, το επίδομα παιδιού και το επίδομα γέννας.

Το δώρο Πάσχα

Κανονικά, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να πληρώσουν το δώρο Πάσχα οι επιχειρήσεις που δεν πλήττονται από την εξάπλωση και διασπορά του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Προβαίνοντας σε μια διευκρινιστική δήλωση, ο κ. Βρούτσης είπε πως η αναβολή της καταβολής του δώρου Πάσχα αφορά:

– Τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει την οικονομική τους δραστηριότητα με κρατική εντολή για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού και

– Τις 440.000 επιχειρήσεις που πλήττονται από το φαινόμενο με μείωση τζίρου – προφανώς όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας.

Αντίθετα, οι επιχειρήσεις που δεν πλήττονται θα πρέπει να καταβάλουν το δώρο Πάσχα κανονικά. Ο κ. Βρούτσης χρησιμοποίησε μάλιστα ένα παράδειγμα αναφερόμενος στα σουπερμάρκετ λέγοντας πως πρέπει να καταβάλουν κανονικά το δώρο Πάσχα, όπως προβλέπεται.